A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/petar-cobankovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Petar Čobanković: Unatoč suši prinosi kod većine kultura zadovoljavajući | Politika+
Mojbiz

POLJOPRIVREDA: Petar Čobanković: Unatoč suši prinosi kod većine kultura zadovoljavajući

"Situacija kod soje, koja se smatrala najkatastrofalnijom, nije u stvari takva."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković ocijenio je danas u Lovasu kako, unatoč velikoj suši, situacija sa stanjem jesenskih poljoprivrednih kultura na poljima nije niti blizu "onoj kakva se najavljuje", suncokret je izuzetno dobro urodio, soja je na razini zadovoljavajućih rezultata, dok je urod kukuruza podbacio.

"Situacija kod soje, koja se smatrala najkatastrofalnijom, nije u stvari takva. PIK Vinkovci ima primjerice prinose soje veće od 3,5 tona po hektaru, što je na razini vrlo zadovoljavajućih rezultata."

Suncokret je izuzetno dobro urodio, kazao je Čobanković dodajući kako bi ova godina, unatoč suši, mogla, po svemu sudeći, biti rekordna po prinosima te kulture.

"Situacija kod soje, koja se smatrala najkatastrofalnijom, nije u stvari takva. PIK Vinkovci ima primjerice prinose soje veće od 3,5 tona po hektaru, što je na razini vrlo zadovoljavajućih rezultata", naveo je Čobanković rekavši kako šećerna repa ima primjerice i bolji prinos i digestiju nego u 2010. godini, koja nije bila sušna.

U kakvom je stanju kukuruz, prema njegovom mišljenju, tek se treba vidjeti.

"Prinosi u berbi kukuruza u PIK-u Vinkovci i Belju su negdje na razini 7,5 tona po hektaru, što je značajno niže i predstavlja podbačaj u urodu za oko 30 posto", naveo je rekavši kako će Vlada iznaći načina da se svima onima koji su imali šteta od suše nadoknade gubici.

Čobanković je u Lovasu nazočan proslavi Miholjskih dana i Dana općine Lovas.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

petar čobanković, poljoprivreda, pik vinkovci, kukuruz, soja, suncokret