A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/THOMPSON.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na Thompsonov koncert na Trpinjskoj cesti stiže 20.000 ljudi | Politika+
Hrvatska

TENZIJE?: Na Thompsonov koncert na Trpinjskoj cesti stiže 20.000 ljudi

Brekalo: Nema nikakvog razloga za tenzije. Pa Thompson je već više puta nastupao u Vukovaru, a da nije bilo incidenata.

FOTO: Marko Perković Thompson
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Glas Slavonije

Koncert Marka Perkovića Thompsona, na kojem se očekuje do 20.000 posjetitelja, već danima izaziva međunacionalne tenzije u Vukovaru, ili ih možda netko zaziva? Organizatori, braniteljske udruge, tvrde da nema nikakvog razloga za tenzije, a u vukovarskom SDSS-u se 'nadaju' da će sve proteći mirno, iako nisu sretni s Thompsonovim nastupom, izvještava Glas Slavonije.

MIRKO BREKALO: "Pojedinci iskorištavaju situaciju. Ne očekujemo u subotu nikakve probleme, sve je dogovoreno i s policijom, pa i Thompson je već više puta nastupao u Vukovaru a da nije bilo incidenata."

"Smatram kako to ne pridonosi našem zajedničkom životu u Vukovaru, znamo koje se poruke čuju i kakva je ikonografija na Thompsonovim koncertima. A u Vukovaru godinama nismo imali većih međunacionalnih incidenata," rekao je čelnik gradskog SDSS-a i vukovarski dogradonačelnik, Dejan Drakulić, koji kaže da "nitko nema ništa protiv" subotnjih događanja, dodajući da u tome ima političko-marketinškog trika pred izbore, "Dižu se tenzije kad ne treba, važnije je da se govori o gospodarskom razvoju grada."

"Nema nikakvog razloga za tenzije, valjda mi u svojoj zemlji imamo pravo obilježiti svoje obljetnice, a dvadeseta je godišnjica bitke za Vukovar i osnutka 204. vukovarske brigade. To nekima očito smeta," tvrdi Mirko Brekalo, predsjednik Kluba branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991., "Pojedinci iskorištavaju situaciju. Ne očekujemo u subotu nikakve probleme, sve je dogovoreno i s policijom, pa i Thompson je već više puta nastupao u Vukovaru a da nije bilo incidenata."

"Javno okupljanje na Trpinjskoj cesti najavljeno je za subotu od 10 do 24 sata i policija će izvršiti osiguranje kako bi sve proteklo bez posljedica. Apeliramo i na posjetitelje da ne čine radnje koje bi narušavale javni red i mir," izjavio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić.