A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-402.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor o optužbi SDP-a za prljavu kampanju: Pravi se javio! | Politika+
Hrvatska

ODGOVORI: Kosor o optužbi SDP-a za prljavu kampanju: Pravi se javio!

Pravi se javio. Dakle, dvije godine otkako ja vodim vladu nije prestala prljava kampanja Socijaldemokratske partije, rekla je Kosor.

Piše: PolitikaPlus

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Oćestovo te se na licu mjesta uvjerila u oštećenja koja su nastala na nekim objektima prije desetak dana usljed eksplozija u vojnom skladištu kod Pađena.

 

Tom je prilikom premijerka imala doslovno vatren doček, nekoliko sati prije  njezina posjeta, buknio je požar blizu mjesta Oćestovo. Gorjela je trava i nisko raslinje, a vatru su gasila  tri kanadera uz pomoć vatrogasaca iz Knina, požar je brzo lokaliziran. Novinari su iskoristili prigodu da upitaju premijerku kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da HDZ vodi „prljavu“ kampanju, a da njegova stranka vodi fer kampanju, Kosor je odgovorila riječima:

 

- Pravi se javio. Već dvije godine otkad vodim vladu nije prestala prljava kampanja SDP-a i to od prvog ešalona Milanovića, Linića, Opačić i Stazića koji blate HDZ, a a Jovanović se nedavno obrušio na 10. tisuća izaslanika HDZ-a i uputio ih prema Remetincu. Oni su zadnji koji mogu govoriti o prljavoj kampanji, a podsjećam da su opstruirali svaki milimetar pregovora s EU. Ostojić prijeti da će nas sve pozatvarati, a po njima nitko ne bi smio govoriti o niti jednoj nepravilnosti ili kaznenom djelu SDP-a. Mi se nećemo libiti izreći činjenice koje idu u prilog borbi protiv korupcije. Pogledajte samo kakve je neviđene napade doživio Ivan Zvonimir Čičak - rekla je Jadranka Kosor.

 

Komentirajući tvrdnje da novi prijedlog zakona ograničava vlasničke udjele, premijerka Kosor je rekla da Hrvatska poštuje stečevine Europske unije, ali u ovom se slučaju, po njezinim tvrdnjama, radi o nečem posve specifičnom.

 

„Njihova metoda vladanja u proteklim desetljećima je i sada isplivala na površinu, dakle – povrijedi, ponizi, zaprijeti zatvorom, zaprijeti progonom, ali živimo u demokratskoj Hrvatskoj“, istaknula je Kosor.

 

Upitana kako komentira izjavu mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj da najavljena izmjena zakona o Ini neće proći u Buxellesu, ponovila je kako je Vlada odlučila da će predložiti izmjene zakona o Ini prema kojem nitko, osim RH, neće moći imati više od 49 posto dionica Ine.

 

Gábor Iván: Ograničavanje vlasništva u Ini kršilo bi osnovne principe unutarnjeg tržišta EU

 

„To je važna odluka o zaštiti strateških nacionalnih interesa jer sam sigurna da će svi podržati zaštitu nacionalnih interesa“, rekla je Kosor podsjetivši da je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu „vezanu za primanje mita“ u vezi slučaja Ina/Mol, aludirajući na optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

 

Mi poštujemo načelo i ustavne odredbe da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno, ali ako postoji sumnja da je neki posao učinjen na temelju korupcije, odnosno primanja i davanja mita, onda država mora zaštiti nacionalne interese Vjerujem da itekako Republika Mađarska i njezin premijer Orban razumiju što znači zaštita nacionalnih interesa, a sigurna sam da će to razumjeti i sve ostale članice EU“, istaknula je Kosor. Komentirajući tvrdnje da novi prijedlog zakona ograničava vlasničke udjele, premijerka Kosor je rekla da Hrvatska poštuje stečevine Europske unije, ali u ovom se slučaju, po njezinim tvrdnjama, radi o nečem posve specifičnom.

 

„Državno odvjetništvo je podiglo kaznenu prijavu, odnosno optužilo za posao vezan za Inu i Mol, te se, po mišljenju Državnog odvjetništva, radilo o primanju i davanju mita. I zato je taj slučaj specifičan“, kazala je premijerka dodavši kako se ne sjeća da je bilo takvih slučajeva u EU. Pri tomu je naglasila kako u zaštiti nacionalnih interesa moraju jednako reagirati i Državno odvjetništvo i Vlada.

 


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hdz, jadranka kosor