A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/radnici-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radnici Vodoprivrede i Trimote tijelima zagradili granični prijelaz Vinjani | Politika+
Tvrtke

KRIZNA PODUZEĆA: Radnici Vodoprivrede i Trimote tijelima zagradili granični prijelaz Vinjani

Blokada je trajala desetask minuta.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Radnici imotskih poduzeća Vodoprivrede i Trimota danas su, u organizaciji Hrvatske udruge sindikata (HUS), prosvjedovali kod međudržavnog graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom u Vinjanima Donjim jer su nezadovoljni teškim stanjem u tim tvrtkama i višemjesečnim izostankom plaća.

"Blizu 200 radnika tih dvaju poduzeća prosvjedovalo je oko sat i pol, a desetak su minuta i svojim tijelima desetak metara od graničnog prijelaza u Vinjanima Donjim zapriječili promet, a zatim su propustili promet i pomaknuli se na drugi prometni trak sjedeći na cesti", izvijestio je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Imotska Vodoprivreda u većinskom je vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije te, kako je istaknuo Matijašević pred prosvjednicima, za teško stanje u poduzeću, u kojem radnici nisu primili plaću deset mjeseci, kriv je župan Ante Sanader.

Za stanje u Trimotu Matijašević je prozvao ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra Čobankovića jer je država većinski vlasnik tog poduzeća u Imotskom.

Imotski gradonačelnik Ante Đuzel je rekao kako "imamo obećanje da će se u Trimotu isplatiti jedna od zaostalih plaća, a u 'Vodoprivredi pokrenuti posao posredovanjem Hrvatskih voda".

Današnji prosvjedni skup na graničnom međudržavnom prijelazu u Vinjanima Donjim zabranio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, potvrdio je Matijašević.

"Unatoč toj zabrani mi smo organizirali prosvjed ne da nekomu prkosimo nego da još jednom upozorimo na teško stanje u dvama imotskim poduzećima te da to sazna javnost. Mi smo se u blizini graničnog prijelaza ispričali policajcima i građanima i sve je proteklo bez izgreda. Jedno vozilo hitne pomoći iz smjera BiH pri ulasku u Hrvatsku prošlo je bez teškoća", rekao je Matijašević za Hinu.

Najavio je kako će se u idući ponedjeljak ispred zgrade imotske Vodoprivrede organizirati nov prosvjed ne pronađe li se do tada izlaz iz teška stanja u tom poduzeću i Trimotu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

petar čobanković, imotski, trimota, ozren matijašević