A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josipović o Ini: Treba štititi nacionalne interese, ali i poštovati ugovore | Politika+
Tvrtke

PREDSJEDNIK: Josipović o Ini: Treba štititi nacionalne interese, ali i poštovati ugovore

Kako je dodao, treba štititi zakonitost, ali i istražiti je li bilo korupcije. Za mađarskoga premijera Orbana rekao je da on štiti mađarske interese, a na nama je da štitimo zakonitost.

FOTO: Ivo Josipović
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji je danas u Donjem Kraljevcu otvorio novoizgrađenu tvornicu tvrtke "Tehnix", rekao je komentirajući to što je predsjednica vlade najavila izmjene Zakona o privatizaciji Ine po kojima nitko, osim hrvatske države, u Ini ne može imati više od 49 posto dionica kako hrvatska vlada treba štiti nacionalne interese.

 

Kako je dodao, treba štititi zakonitost, ali i istražiti je li bilo korupcije. Za mađarskoga premijera Orbana rekao je da on štiti mađarske interese, a na nama je da štitimo zakonitost.

Josipović nije želio govoriti je li izmjena tog zakona najsretnije rješenje, no, kako je rekao, još ima vremena za konzultacije.

Također je rekao da se, osim zaštite hrvatskih interesa, moraju poštovati i potpisani ugovori. Kako je dodao, treba štititi zakonitost, ali i istražiti je li bilo korupcije. Za mađarskoga premijera Orbana rekao je da on štiti mađarske interese, a na nama je da štitimo zakonitost.

"Ako je bilo korupcije, to se mora istražiti i to se mora sudski dokazati, a dotad se treba naći način da se osiguraju hrvatski interesi", rekao je Josipović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o datumu održavanja referenduma predsjednik se zauzeo za to da se europska pitanja odvoje od izborne kampanje. "Mora se postići konsenzus onih stranaka koje se zalažu za ulazak u EU", rekao je, dodajući da bi Hrvatski sabor trebao donijeti odluku o realnom datumu održavanja referenduma, a koja god vlada došla na vlast nakon izbora, mora učiniti sve da uvjeri građane u opravdanost ulaska u EU.

Predsjednik Josipović otvorio je u Donjem Kraljevcu novoizgrađenu - petu tvornicu tvrtke "Tehnix" te sunčanu elektranu snage 102 kW.

Tom je prigodom pohvalio tvrtku kao društveno odgovornu u kojoj zaposlenici imaju natprosječna primanja.

'Tehnix' se, istaknuo je Josipović, orijentirao prema zelenoj industriji, i to je jedan od budućih smjerova hrvatskog razvoja.

U izgradnju tvornice "Tehnix" je uložio tri milijuna eura, od čega dva milijuna svojeg novca, a milijun eura je zajam HBOR-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IVO JOSIPOVIĆ, INA