A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/aleksej-kudrin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon pritiska Medvjedjeva, ministar financija podnio ostavku | Politika+
Hrvatska

'DEMOKRACIJA': Nakon pritiska Medvjedjeva, ministar financija podnio ostavku

"Predsjednik republike je potpisao dekret o ostavci zamjenika premijera i ministra financija Alekseja Kudrina"

FOTO: Aleksej Kudrin
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus


"Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom za čiju je provedbu zadužena vlada, ima samo jedna stvar koju možete napraviti - podnijeti ostavku. Ocijenite li da postoje nesuglasice, možete ostavku potpisati sada i ovdje"

Ruski ministar financija Aleksej Kudrin je u ponedjeljak dao ostavku koju je Kremlj odmah prihvatio, rekla je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova.

"Predsjednik republike je potpisao dekret o ostavci zamjenika premijera i ministra financija Alekseja Kudrina", rekla je Timakova, prenose ruske agencije.

Nekoliko sati ranije je predsjednik Dmitrij Medvjedjev pozvao ministra Kudrina da podnese ostavku ili da tijekom dana potvrdi svoju lojalnost, u ljutitoj reakciji na Kudrinovu izjavu da ne namjerava sudjelovati u vladi koju će predvoditi budući premijer Medvedev s kojim se ne slaže u pogledu gospodarske politike.

"Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom za čiju je provedbu zadužena vlada, ima samo jedna stvar koju možete napraviti - podnijeti ostavku. Ocijenite li da postoje nesuglasice, možete ostavku potpisati sada i ovdje", rekao je Medvjedjev, iako formalno ministar financija odgovara premijeru, a ne predsjedniku.

Medvjedjev je tako svijetu savršeno ilustrirao kako u stvarnosti funkcionira podjela vlasti na ruskom vrhu, te još jednom ukazao na to da je njegova rotacija s Vladimirom Putinom na mjestima premijera i predsjednika države smišljena samo kako bi se izigrala demokratska ograničenja za koncentraciju moći te formalna ograničenja o broju uzastopnih mandata koliko jedna osoba može provesti na čelu države. Ruski predsjednik izjavio je to na susretu u Dmitrovgradu, u Kudrinovoj nazočnosti, dva dana nakon što je postalo jasno daon  i premijer Vladimir Putin sljedeće godine namjeravaju zamijeniti funkcije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir putin, dmitrij medvjedjev, aleksej kudrin