A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/studenti-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ispisao se iz škole, popravio pet jedinica u privatnoj školi i sad bi natrag | Politika+
Hrvatska

'SNALAŽLJIVOST': Ispisao se iz škole, popravio pet jedinica u privatnoj školi i sad bi natrag

U riječkoj školi su ga odbili, uvjereni da je svjedodžba kupljena bez truda i rada.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječki gimnazijalac neće dobiti pohvalu za snalažljivost, ali zahvaljujući dobroj dozi drskosti i povelikoj novčanoj svoti izbjegao je ponavljanje trećeg razreda. Samo dva dana prije kraja školske godine imao je jedinice iz pet predmeta, no novac je riješio problem, piše Novi list.

13. lipnja njegov otac podnio je zahtjev za ispis iz škole 'zbog nemogućnosti izvršavanja sportskih obveza', a zatim ga upisao u Opću privatnu gimnaziju u Zagrebu, u kojoj školska godina stoji blizu 30 tisuća kuna. U rekordnom roku ispravio je sve negativne ocjene i dobio svjedodžbu o uspješno završenoj godini. No, prije 20-ak dana podnio je zahtjev za upis u 4. razred u svojoj staroj riječkoj školi, gdje su ga odbili, uvjereni da je svjedodžba kupljena bez truda i rada.

No, priča time nije završila, jer je Prosvjetna inspekcija u Rijeci naredila školi da prema zakonu upiše učenika, uvaživši pri tome svjedodžbu koju je izdala privatna škola. U školi su se suprotstavili, pa se ovih dana očekuje konačno rješenje inspekcije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

privatna škola, gimnazija, škola, školstvo