A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Mark-%20Zuckerberg-afp.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Facebook ušao u politiku, osnovali Politički akcijski odbor FB PAC | Politika+
Svijet

ODLUKA: Facebook ušao u politiku, osnovali Politički akcijski odbor FB PAC

Zaposlenicima Facebooka omogućit će se da se i njihov glas čuje u političkim procesima i to kroz podršku kandidatima koji dijele njihove ciljeve promocije, kaže glasnogovornik Andrew Noyes

Piše: PolitikaPlus

I popularni Facebook uplovio je u političke vode. Naime, socijalna mreža predala je Federalnom izbornom povjerenstvu papirologiju za osnivanje političkog akcijskog odbora (Political Action Committee) nazvanog FB PAC, piše Daily Mail.

Kako je izjavio glasnogovornik FB PAC-a Andrew Noyes, oni će omogućiti "zaposlenicima Facebooka da se i njihov glas čuje u političkim procesima i to kroz podršku kandidatima koji dijele njihove ciljeve promidžbe stvarne vrijednosti inovacije u korist njihove ekonomije te pri tome dati ljudima moć razmjenjivanja informacija kako bi svijet bio otvoreniji i povezaniji".

Ove je godine Facebook potrošio 500.000 dolara na lobiranje, a prošle godine 350.000 dolara. Ipak, i dalje zaostaju za Googleom i Microsoftom koji su za lobiranje dali 3,5 milijuna dolara.

Facebook je ove godine zaposlio i nekoliko republikanskih savjetnika te se približio Nacionalnoj federaciji neovisnih poduzetnika te američkoj Gospodarskoj komori.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

politika, facebook, izbori