Hrvatska

REAKCIJE KONKURENATA : VIDEO Zoran Milanović: U programu HDZ-a ima i dobrih stvari, ali za to je kasno

Srb - Program HDZ-a je skup dobrih želja; Lesar - HDZ-ov program možda sa srcem ima veze, ali s razumom ne.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je HDZ izašao u javnost sa svojim izbornim programom ubrzo su uslijedile i reakcije političara. Malo više od tjedan dana prošlo je od predstavljanja programa Kukuriku koalicije, Jadranka Kosor tada je stvrdila da je on dobrim dijelom prepisan upravo od njih, predsjednik SDP-a Zoran Milanović prema HDZ-ovom programu nije bio toliko kritiča.

 

MILANOVIĆ: Ponovit ću još jednom, ovi ljudi, vodstvo HDZ-a je propustilo svoju šansu. U tom programu, vjerujem, da ima prihvatljivih stvari, ali za to je kasno
- Program nisam pročitao ali namjeravam. I vjerujem da u njemu ima i dobrih stvari, ali bojim se da je osam godina koje je HDZ imao na raspolaganju da napravi dobre stvari, prošlo i da su pokazali tko su i što su i kako su u stanju voditi državu, kratko je prokomentirao predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je kazao kako je 'Politika je puno više stav, a manje ideja'.

 

- U vremenu u kojem živiš moraš biti svjestan što je moguće i za što imaš snage i za što se vrijedi boriti. Ponovit ću još jednom, ovi ljudi, vodstvo HDZ-a je propustilo svoju šansu. U tom programu, vjerujem, da ima prihvatljivih stvari, ali za to je kasno, kazo je šef SDP-a.

 

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin kaže da se njihov program oslikava u 8 godina vlasti.

 

- Jer ako je nečiji program poznat, to je program Ive Sanadera i Jadranke Kosor, a ja sumnjam da bi hrvatski građani mogli glasovati za tu avanturu, kazao je Kajin.

 

SRB: HDZ-ov gospodarski oporavak sveo se na politički marketing što je i glavna odrednica obnašanja vlasti zadnje dvije godine.


- Od 17 godina koliko je HDZ na Vlasti, oni su uspjeli skupiti armiju brojnih glasača, u 17 godina od 388 tisuća zaposlenih u javnim poduzećima, najmanje je 150 tisuća HDZ doveo, pomnožite to sa 2, oni su proizveli i najmanje 150 tisuća lažnih branitelja, pa i to pomnožite sa 2, to kada se zbroji to je respektabilna armija koja će glasovati za HDZ, kaže Kajin i nastavlja.

 

- Ali ovaj put uz svu zloupotrebu institucija, ništa im neće biti dosta za još jedan mandat. Ako se to ipak dogodi, onda kapa dolje, a neka nama svima dragi Bog bude na pomoći. No treba reći da i oni sami ne žele pobjedu, i sami su jednostavno svjesni da ne mogu ništa novo ponudi zemlji, naposljetku će Kajin.

 

LESAR: U gospodarskom smislu program je nastavak stagnacije

Predsjednik HSP-a Danijel Srb izjavio je kako je predstavljeni program HDZ-a "skup dobrih želja", no kako ne vjeruje u sposobnost njegova provođenja.

 

- HDZ-ov gospodarski oporavak sveo se na politički marketing što je i glavna odrednica obnašanja vlasti zadnje dvije godine, istaknuo je Srb.

 

Čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ocijenjuje da HDZ-ov program "možda sa srcem ima veze, ali s razumom ne".

 

- Program HDZ-a je program nastavka društvene nepravednosti, jer se boje oporezivati bogatstvo na uštrb siromašnih.U gospodarskom smislu program je nastavak stagnacije, rekao je Lesar., koji je istaknuo kako su po njegovom mišljenju hrvatski gospodarstvenici, poduzetnici i radnici u potpunosti su nepripremljeni za ulazak u EU.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZHSP, SDP, DAMIR KAJIN, HDZ, DRAGUTIN LESAR, DANIJEL sRB, ZORAN MILANOVIĆ