A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/aleksej-kudrin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Aleksej Kudrin: Ostavku sam dao zbog proračunskih rizika | Politika+
Svijet

RUSIJA: Aleksej Kudrin: Ostavku sam dao zbog proračunskih rizika

Putin je vršiteljem dužnosti ministra financija imenovao dosadašnjega Kudrinova zamjenika Antona Siluanova.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dosadašnji ruski ministar financija Aleksej Kudrin u utorak je izjavio kako je ostavku dao zbog fiskalnih rizika koje je vlada poduzela, te da je ostavku bio ponudio već i u veljači, ali ju je premijer Vladimir Putin odbio.

U izjavi nakon ostavke rekao je i kako je odbio prijedlog da vodi Pravu stvar, liberalnu stranku koju podupire Kremlj. On tu stranku naziva "umjetnim projektom koji zapravo diskreditira ideju liberalne demokracije".

Putin je u utorak vršiteljem dužnosti ministra financija imenovao dosadašnjega Kudrinova zamjenika Antona Siluanova.

Kudrin je tvrdio da bi predloženih 1,3 posto povećanja potrošnje na vojsku u idućoj godini znatno otežalo pokušaj da se sačuva proračunska ravnoteža i održi isplata socijalnih izdataka.

"On je dobar specijalist, a njegova je kandidatura naravno dogovorena s Dmitrijem Medvjedjevom. To je zajednička odluka", rekao je Putin na sastanku vlade.

Kudrinove dužnosti kao zamjenika premijera koji nadzire financijska pitanja u vladi preuzet će Igor Šuvalov, prvi zamjenik premijera.

Medvjedjev je u utorak žestoko stao u obranu plana povećanja potrošnje za vojsku jer je to "imperativ" državne sigurnosti, prenijele su ruske agencije.

Te je planove Aleksej Kudrin također osporavao. On je tvrdio da bi predloženih 1,3 posto povećanja potrošnje na vojsku u idućoj godini znatno otežalo pokušaj da se sačuva proračunska ravnoteža i održi isplata socijalnih izdataka.

Medvjedjev je u utorak na vojnim vježbama na Uralu izjavio da je efikasna vojska obveza Rusije prema svojim građanima i prema susjedima.