A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sabor1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Vodili bi državu, a ne možete srediti ni vrtiće u Zagrebu | Politika+
Hrvatska

AKTUALNO PRIJEPODNE : Jadranka Kosor: Vodili bi državu, a ne možete srediti ni vrtiće u Zagrebu

U Saboru je u tijeku aktualni sat. Prava paljba pitanja u smijeru Vlada krenula od SDP-ovih zastupnika.

FOTO: arhiva
Piše: Ilijana Grgić

U Saboru je u tijeku aktualni sat. Ponovo je prava "paljba" pitanja u smijeru Vlada krenula od SDP-ovih zastupnika.

 

Zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović u svom je pitanju podsjetila premijerku Jadranku Kosor kaku ju je ranije više puta pitala hoće li smijeniti Mladena Barišića, a da ga je ona uporno branila.

 

- Sindikat carine vas nije obmanjivao kad vas je sustavno obavještavao o nezakonitostima u carini dok je tamo bio Barišić, rekla je Antičević Marinović.

 

- Zastupnica nije uputila pitanje meni kao premijerki već kao gospođi Kosor i dozvoljavam si da joj odgovorim kao gospođa Kosor. Dakle, gospođo Antičević Marinović, vaš član Slavko Linić je najavio u svom intervjuu otpuštanje 80 posto, da će svi oni koji su članovi HDZ-a i oni koji nisu za vas i vaše metode da će biti izbačeni sa svih pozicija. Dapače, vaš uvaženi kolega najavljuje dolazak na vlast sa britvom u ruci, to još nismo imali u povijesti', rekla je Kosor.

 

                                        Jovanović: O INI 

 
- Da li je istina da su predsjedištvo HDZ-a i HDZ-ova Vlada donileja odluku o prepuštanju., Ine Molu. Da li je to dijelo ugrožavanje nacionalnih interesa , čini djelo veleizdaje, zanimalo je SDP-ova Željka Jovanovića


Sa Željkom Jovanovićem, ne slažem se i neću se slagati jer je vaša retorika toleriranje kriminala u Vašim redovima, a ukazuje na druge, odgovorila mu je Kosor, te je istaknula prodaju 25%+1 dionice Ine iz 2000.

 

Da se rasvjetle sve činjenice zašto ste prodali Inu i zašto ste finacirali deficit? Ina je morala vratiti dug. Zahvaljujući mojoj Vladi vratila dug od oko 2 milijarde kuna", naglasila je Kosor


 

                         Karamarko: O istragama protiv Čačića


 

  Zastupnici HDZ-a, u najvećoj mjeri svoj interes bazirali su na Radimira Čačića. Josipa Salapića iz HDZ-a zanimalo je može li Čačić odgovarati zbog lažnih iskaza na mađarskom sudu s obzirom da je prijavio mjesečna primanja manja od tisuću eura te da nije prijavio brod. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odgovorio je kako je riječ o pitanju morala, a ne kaznene odgovornosti.

 

S knjigom u ruci 'Uspon Radimira Čačića 90.-ih"'koja se bavi navodno kriminalnom prošlošću R. Čačića i njegove tvrtke Coning, HDZ-ov  Davor Huška postavio je pitanje je li, i ako nije hoće li, pokrenuti istragu navodima iz spomenute knjige o kriminalu koji se stavlja na teret predsjedniku HNS-a.

 

- Policija i državno odvjetništvo rade i na slučaju Coninga, i neće biti izuzetaka. Policija je izvjestila Državno odvjetništvo i istražne radnje su započele, kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

 

-Zašto se danas prodaje Croatia osiguranje, zašto se ponavljaju greške koje ste napravili na slučaju Ini, pitao je zastupnik IDS-a Damir Kajin naglašavajući kako se ova tvtka ' namješta' jednom monopolističkom tajkunu.

Kosor tvrdi da su dionice zapravo prenijeli mirovinskom fondu jer se dug umirovljenicima morao vratiti. Također kaže da je jedina glasovala protiv toga da Vlada prenese sedam posto dionica Ine braniteljima.

 

                                Bauk: Što je crvena Hrvatska ?

 

-Na što se mislili kada ste rekli da postoji opasnost od "crvene Hrvatske", pitao je SDP-ov ArsenBauk .

-Evo na ovo sam mislila, rekla je Kosor, pokazujući članak u novinama, 'evo prijetnje s britvom, gdje se SDP-e pokazuje kako istražitelj, sudac , egzekutor, odgovorila je Kosor pozivajući se na rane devedesete i stvaranje države. A njezin odgovor popraćen je aplauzom iz klupa HDZ-a .

 

-Mislila sam na prijetnje koje upućujete, a posebno kada prijetite Državnom odvjetništvu i Uskoku. Kada govorite o nekom da je kriv iako nije ništa dokažete. To je ta crvena Hrvatska koju je hrvatski narod okusio u doba komunizma. Vi želite ukinuti HDZ i sve na potjerati na Goli otok, emotivno je odgovorila Kosor.

 

-Takve Hrvatske ne morate se bojati. Puno veću štetu su radili oni s torbama a ne ovi s britvama koje spominjete, naglasio je Bauk  prozivajući Kosor da kao bivša članica treće partijske konferencije ne bi trebala upozoravati na crvenu Hrvatsku.-Jedina crvena opasnost je crveno  računima građana naglasio je Bauk.

 

HDSSB-ovog Dinak Burića upitao je premijerku kada je za nju počela agresija na Hrvatsku prije ili nakon 8.10.1991. jer taj se datum spominje i u srbijanskim optužnicama braniteljima i presudi hrvatskog suda Branimiru Glavašu.- Znate li da U Hrvatskoj postoji izvršna, zakonodavna i sudska vlast, i izvršna vlast se ne može petljati u odluke sudova. Ova vlast se može boriti samo za neovisnost pravosuđa i sudova. Za optužnice sam saznala tek nedavno, i već danas ćemo predložiti Saboru donošenje zakona kojim se proglašavaju ništavnima svi akti bivše JNA i bivše države. Slažem se da ne smijemo dozvoliti reviziju povijesti jer je Hrvatska bila žrtva krvave agresije i politike Slobodana Milošević, odgovorila je premijerka.

 

 

  KOSOR: Niste u stanju srediti vrtiće u Zagrebu a vodili bi državu 

 

Na pitanje oko kriminala u Zagrebačkom holdingu ministar Tomislav Karamarko kazao je kako su policija i DORH započeli izvidne radnje na ovom slučaju te kako će rezultati uskoro biti poznati.

 

Sdp-ovku Mirelu Holly, znaimalo je što se napravilo po pitanju popisa birača i izbornih jedinica.


-Novo uređenje izbornih jedinica i sve što je vezano za izbore učinit ćemo u slijedeće mandatu, odgovorila je premijerka , te se obrušla na SDP, u Zagrebu i problem napalte vrtića, navodeći kako je njezin ured zatrpan molbama građana da se to pitanje riješi.

-Kako vi namjeravate voditi državu, a niste u Zagrebu u stanju urediti situaciju oko vrtića, odgovorila je premijerka.

 

                  JAMBO: Bolje da smo brali mandarine 

 

Stipo Gabrić Jambo, dao je možda najzanimljivi prijedlog na aktualnom satu, kada je rekao da bi im svima bolje bilo da su vrijeme proveli u prirodi , berući mandarine , nego što su postavljali "sumnjiva pitanja".

- Ja vas sve pozivam jedan dan, još će biti lijepog vremena da beremo mandarine,  koje se u 90 posto izvoze, jer će se ova zadnja sjednica vjerojatno proći u prepucavanju, istaknuo je Gabrić.

 

                 JURJEVIĆ:  Kriminal vam je ispred nosa

 

SDP-eva zastupnika Marina Jurjevića, zanimalo je na čemu HDZ-e i premijerka zasnivju tezu da će onog trenutka kada dođe SDP na vlast biti obustavljena borba protiv korupcije.-Istina je da SDP nije spreman za borbu protiv korupcije do posljednjeg daha. Tu je knjiga o putu koalicijskog partnera pa i slučajevi u gradu Rijeci koji jasno govore o tome da borba protiv korupcije može prema svima osim prema vama. Tu su i izjave odnosno poruke prema državnom odvjetniku Bajiću, rekla je Kosor podsjećajući SDP da nije glasao za novi mandat Mladenu Bajiću.- Vaša gestikulacija je veća nego argumentacija , istaknuo je Jurjevi, koji dodadaje kako bi Kosor mogla ostati bez ruke koliko kuca na vrata SDP-a jer kod njih nema kriminala.

-Kriminal vam je ispred nosa, rekao je Jurjević.

 

Predsjednik Sabora Luka Bebić, statistički je izračunao kako je 25 zastupnika pitanje uputilo pitanje premijerki, što iznosi 62,5% a svima drugima 32,5%.te je Bebić uputio zastupnike da pitanja više postavljaju ministrima kako bi mogli dobiti "stručniji" odgovor.

 

Predloženi dnevni red 24. sjednice ima 92 točke, a odmah nakon aktualnog prijepodneva, kao prva točka dnevnog reda naći prijedlog odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se bivšem čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu ukine zastupnički imunitet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, sdp, željko jovanović, vlada, Sabor