A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/KIMJONGII.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Unuk Kim Jong Ila zatražio izdavanje vize da bi se školovao u Mostaru | Politika+
Regija

VIZA: Unuk Kim Jong Ila zatražio izdavanje vize da bi se školovao u Mostaru

Ne možemo unaprijed kazati kakav će biti ishod te procedure, odnosno hoće li viza biti izdana ovom sjevernokorejskom državljaninu ili ne, rekli su iz Službe za odnose sa strancima BiH.

FOTO: Kim Jong Il
FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus/Hina

Služba za poslove sa strancima BiH potvrdila je da je Kim Han Sol, za kojega mediji navode kako se radi o unuku sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila, zatražio izdavanje vize u bosanskohercegovačkom veleposlanstvu u Kini kako bi se mogao školovati na Koledžu ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru.

 

Ne možemo unaprijed kazati kakav će biti ishod te procedure, odnosno hoće li viza biti izdana ovom sjevernokorejskom državljaninu ili ne, rekli su iz Službe za odnose sa strancima BiH.

- Ne možemo unaprijed kazati kakav će biti ishod te procedure, odnosno hoće li viza biti izdana ovom sjevernokorejskom državljaninu ili ne, rekli su iz Službe za odnose sa strancima BiH.

Mediji u BiH objavili su dan ranije kako je Kim mlađi (16) upisan u šestu generaciju UWC-a u Mostaru, na njihovoj internetskoj stranici pod rednim brojem 33. od 74-ero polaznika koledža koji dolaze iz cijeloga svijeta. Školovanje je započelo početkom rujna, no sjevernokorejski državljanin još ne pohađa nastavu.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru je otvoren 2006. godine. Dio je šireg pokreta UWC-a, utemeljenog 1962., koji slijedi koncept njemačkog profesora Kurta Hahna, koji je vjerovao da se promjene u svijetu mogu postići nadilaženjem vjerskih, kulturnih i rasnih predrasuda i izbjeći sukobe ako se mladim ljudima omogući da budu zajedno. Cilj koledža je podučiti mlade ljude međunarodno priznatim humanističkim vrijednostima. Polaznicima nudi mogućnost stjecanja diplome po međunarodnome programu na engleskom jeziku koje se priznaje širom svijeta. Nekoliko polaznika ovoga koledža dobilo je prošle godine stipendije za studiranje na američkom sveučilištu Yale ili engleskom Cambridgeu.

UWC koledž u Mostaru smješten je unutar istog objekta Stare gimnazije u kojima se nastava odvija zasebno za djecu s hrvatskim i bošnjačkim nastavnim planom i programom. Prema dostupnim informacijama, djeca iz cijelog svijeta, koja se tu školuju, žive u internatu, a dvogodišnja školarina iznosi 25.000 eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sveučilište, mostar, Kim Jong Il, bosna i hercegovina