IT

TVRTKE: Storm Grupa lani ostvarila 150 milijuna kuna prihoda

“Tržišno okruženje u kojem se nalazimo zahtijeva konsolidaciju u ponudi roba i usluga."

FOTO: Vladimir Olujić, predsjednik Uprave STORM Grupe
Piše: PolitikaPlus

Medijskoj javnosti danas se predstavila Storm Grupa, koja je jedna od vodećih sistemskih integratora na hrvatskom IT tržištu. Storm Grupu čine kompanije koje su do sada već bile poznate pojedinačno - Storm Computers, Supra net, Optima OSN Inženjering, O2, Proaxis i Elektris, a kao osnovni razlog i cilj osnivanja Grupe navode učvršćivanje pozicije među vodećim sistemskim integratorima u Hrvatskoj te proširivanje poslovanja na područje regije.

“Tržišno okruženje u kojem se nalazimo zahtijeva konsolidaciju u ponudi roba i usluga."

“Tržišno okruženje u kojem se nalazimo zahtijeva konsolidaciju u ponudi roba i usluga. Na ovaj potez smo se odlučili jer vjerujemo da svojim klijentima možemo ponuditi kvalitetniju uslugu ako udružimo kompetencije pojedinih tvrtki članica i integriramo komplementarne tehnologije. Naša osnovna ideja i želja je nastup na tržištu s kompletnom, zaokruženom ponudom roba i usluga po principu 'ključ u ruke'“, istaknuo je prigodom predstavljanja Vladimir Olujić, predsjednik Uprave Storm Grupe.

Zajedničkim nastupom u sklopu Grupe planiraju se povećati financijski i materijalni potencijali te potencijali ljudskih resursa. Kako sami navode, tvrtke članice Storm Grupe posljednjih nekoliko godina uspješno posluju na domaćem tržištu i nude širok spektar roba i usluga. U prošloj godini ostvarile su gotovo 150 milijuna kuna ukupnog prihoda, što predstavlja pozitivan trend u odnosu na 2009. godinu, kada je ostvareno nešto više od 135 milijuna kuna ukupnog prihoda. Posebno ističu trend rasta sektora usluga.