A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/talibani.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pakistan tvrdi da nikad nije podržavao militantnu skupinu Hakani | Politika+
Svijet

TERORIZAM: Pakistan tvrdi da nikad nije podržavao militantnu skupinu Hakani

"Postoje druge obavještajne mreže za potporu koje operiraju u Afganistanu. Nikada nismo platili ni penny niti osigurali jedan jedini metak mreži Hakani."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Pakistanski obavještajni čelnik zanijekao je u četvrtak američke optužbe da Pakistan podržava afganistansku militantnu skupinu okrivljenu za napad na američko veleposlanstvo u Kabulu.

"Postoje druge obavještajne mreže za potporu koje operiraju u Afganistanu. Nikada nismo platili ni penny niti osigurali jedan jedini metak mreži Hakani."

"Postoje druge obavještajne mreže za potporu koje operiraju u Afganistanu. Nikada nismo platili ni penny niti osigurali jedan jedini metak mreži Hakani", rekao je general Ahmed Šudža Paša novinskoj agenciji Reuters nakon sastanka političkih čelnika o poremećenim američko-pakistanskim odnosima.

Pasha, jedan od najmoćnijih ljudi Pakistana, rekao je svestranačkom skupu da bi američka akcija protiv afganistanskih pobunjenika u Pakistanu bila neprihvatljiva te da bi vojska bila u stanju na nju odgovoriti, javili su lokalni mediji. On je, međutim, kasnije rekao da su ova izvješća bez ikakve osnove.

Pakistan se već dugo suočava s američkim zahtjevima da napadne militante na njezinoj strani granice s Afganistanom. Pritisak je porastao otkako je načelnik Glavnog stožera američke vojske Mike Mullen optužio Pašin Međuobavještajni direktorat za napad na američku diplomatsku misiju 13. rujna.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pakistan, hakani, terorizam, mike mullen