A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/miodrag-dodik-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milorad Dodik: Srbija treba odvojiti sjever Kosova | Politika+
Regija

IDEJE: Milorad Dodik: Srbija treba odvojiti sjever Kosova

Srbija morao biti daleko energičnija trebala izići sa zahtjevom da se sjever Kosova odvoji i pripoji Srbiji.

Piše: PolitikaPlus
Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da bi srpski odgovor na situaciju na sjeveru Kosova morao biti daleko energičniji i da bi Srbija trebala izići sa zahtjevom da se sjever Kosova odvoji i pripoji Srbiji.

 

DODIK : za interese Srba na Kosovu ne postoji razumijevanje Zapada koji "srpskoj državi nudi šargarepu koja se zove EU", i da se, ukoliko ne bude razumijevanja Zapada za zahtjev Srbije, treba okrenuti drugim saveznicima u svijetu.

Dodik je naglasio da bi Srbija tim zahtjevom trebala uvjetovati daljnji put ka Europskoj uniji i da bi u slučaju odvajanja sjevernog dijela srpske enklave, ostatak Kosova trebalo zaštititi po međunarodnim standardima, kao i srpske manastire.

 

Prema njegovim riječima, pristup Republike Srpske  kosovskom pitanju je jasan i ono je za Srbiju državotvorno pitanje broj jedan, jer je riječ o njenom teritorijalnom integritetu, ali nacionalno pitanje broj jedan za Srbiju mora biti RS, jer u njoj živi najveći broj Srba izvan Srbije.


Dodik  je sinoć za Radio-televiziju RS   rekao da za interese Srba na Kosovu ne postoji razumijevanje Zapada koji "srpskoj državi nudi šargarepu koja se zove EU", i da se, ukoliko ne bude razumijevanja Zapada za zahtjev Srbije, treba okrenuti drugim saveznicima u svijetu.

 
Komentirajući nedavna događanja na sjeveru Kosova u kojima je povrijeđeno više od 100 Srba, Dodik je istaknuo da je riječ o "bezočnoj akciji KFOR-a koji je zaposjeo granice, što znači da je ta akcija organizovana i da se iskoristila situacija u kojoj Srbija ne može da se suprotstavi silom", prijenose srpski mediji

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rs, kosovo, miodrag dodik