A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/seanpenn.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sean Penn s egipatskim prosvjednicima na trgu Tahiru | Politika+
Scena

AKCIJA: Sean Penn s egipatskim prosvjednicima na trgu Tahiru

Od vojnih vlastodržaca traže ubrzanje procesa predaje vlasti civilnim tijelima.

FOTO: Sean Penn
Piše: PolitikaPlus/Hina

Slavni američki glumac Sean Penn pridružio se u petak na središnjem kairskom trgu Tahiru tisućama egipatskih aktivista koji od vojnih vlastodržaca traže ubrzanje procesa predaje vlasti civilnim tijelima i ukidanje zakona o izvanrednom stanju kakve je nekada protiv svojih protivnika primjenjivao Hosni Mubarak.

Po izvješćima lokalnih medija, Penn je nosio egipatsku zastavu i bio u povorci s egipatskim glumcem Halidom el-Nabauijem.

"Svijet je nadahnut pozivom za slobodom koji su uputili hrabri sudionici egipatske revolucije", rekao je Penn čije riječi prenosi dnevni list Al-Ahram. "Jasno je da se sve ne može dovršiti preko noći. Još se uvijek treba boriti, tu su i pitanja vezana uz ustav i prijenos vlasti s vojske na narod", dodao je.

Nabawi je kazao da je poznatog oskarovca pozvao u posjet kako bi pokazao da je Egipat, usprkos revoluciji, sigurno mjesto.

Egipatsko vojno vijeće objavilo je nedavno da će parlamentarni izbori početi 28. studenoga mješovitim sustavom proporcionalnog predstavljanja i pojedinačnih lista. Mnoge političke skupine strahuju da će takav sustav omogućiti mnogim Mubarakovim pristašama povratak na položaje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sean penn