A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hotel-marina-selce-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ogulinska Izgradnja, vlasnik hotela Marina u Selcu, završila u stečaju | Politika+
Tvrtke

KRAH: Ogulinska Izgradnja, vlasnik hotela Marina u Selcu, završila u stečaju

Ovog ljeta usred sezone ostavili su svoje goste bez osnovnih hotelskih usluga.

Piše: PolitikaPlus/Hina


Vlasnik Ivan Klokočki pokušao je od pravne zastupnice radnika Gordane Palajsa dobiti privolu da se otvaranje stečaja odgodi, ali su to radnici odbili.

Tvrtka "Izgradnja" iz Ogulina, vlasnik hotela "Marina" u Selcu, koji je ovog ljeta usred sezone ostavio svoje goste bez osnovnih hotelskih usluga, od danas je u stečaju.

Odlučio je tako Trgovački sud u Zagrebu, stalna služba u Karlovcu, na prijedlog 31 radnika kojima "Izgradnja" duguje ukupno 777.776 kuna za plaće.

Stečajni upravitelj Vladimir Špehar iznio je prije otvaranja stečaja svoje predstečajno izvješće prema kojem tvrtka nije sposobna za plaćanja, a vjerojatno je i prezadužena. Prezaduženost se za sada, prema uvidu u dugovanja i potraživanjima i vrijednosti nekretnina (zbog nekoliko sudskih procesa koji još traju) ne može sa sigurnošću ustanoviti.

Vlasnik Ivan Klokočki pokušao je od pravne zastupnice radnika Gordane Palajsa dobiti privolu da se otvaranje stečaja odgodi, navodeći da je u tijeku sudski spor kojime osporava potraživanje Ministarstva financija prema njemu, kao i blokadu žiro računa, u koju je, kaže, gurnut bez svoje krivice. Palajsa se sa radnicima telefonski konzultirala, ali oni su odbili odgodu pokretanja stečaja.

Klokočki je detaljno iznio tijek poslovanja tvrtke, te početak problema nastalih kada je dobio porezno rješenje da plati državi 3,6 milijuna kuna, što je on sudski osporavao, ali je uslijedila blokada računa i umnožavanje problema koji traju već 3,5 godine.

Ukupna potraživanja prema toj tvrtki, uključujući i ona po kreditima, sada iznose 77,2 milijuna kuna, a knjigovodstvena imovina iznosi 48 milijuna kuna. Klokočki kaže da je imovina vrednovana po knjigovodstvenoj, a ne tržišnoj cijeni, koja je veća.

Tvrtka "Izgradnja" je od rujna ove godine izmijenila ime, te se sada zove "Izgradnja hotela" d.o.o., a sjedište više nije Ogulin već Selce.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gordana palajsa, ivan klokočki, stečaj, selce, hotel marina, izgradnja