A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Dubrovnik_91.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO NAPADA Obilježena 20. obljetnica napada na Dubrovnik | Politika+
Crna kronika

RATNA STRADANJA: VIDEO NAPADA Obilježena 20. obljetnica napada na Dubrovnik

Na današnji su dan takozvana JNA, pripadnici dobrovoljačkih odreda iz istočne Hercegovine i Crne Gore iz svih raspoloživih sredstava napali dubrovačko područje koje se ubrzo našlo u potpunoj blokadi.

FOTO: Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar
Piše: PolitikaPlus

U povodu obilježava 20. obljetnice početka srbocrnogorske agresije na dubrovačko područje i hrvatski jug, danas su položeni vijenci na mjestima pogibije dubrovačkih branitelja - u Mokošici, Strinčijeri i na Srđu.

Za poginule na moru, s broda "Tirena" spušten je u luci Gruž vijenac, a za sve poginule služena je u crkvi Male braće svečana sveta misa.

Dubrovnik danas obilježava 20. godina od početka srbocrnogorske agresije na dubrovačko područje i hrvatski jug. Na današnji su dan takozvana JNA, pripadnici dobrovoljačkih odreda iz istočne Hercegovine i Crne Gore iz svih raspoloživih sredstava napali dubrovačko područje koje se ubrzo našlo u potpunoj blokadi.

Grad Dubrovnik tada je ostao je bez vode i struje, hrane i telekomunikacijskih veza te je bio potpuno odsječen od drugih djelova Hrvatske. Unatoč silnim napadima hrabri branitelji uspjeli su obraniti grad, u kojem je tijekom opsade ostalo oko 50 tisuća ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, hrvatska, dubrovnik, domovinski rat