A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/borislav-skegro-022.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Borislav Škegro: Hanfa se po političkom naputku obračunava sa mnom! | Politika+
Tvrtke

OBRAČUN U HDZ-U: Borislav Škegro: Hanfa se po političkom naputku obračunava sa mnom!

U Quaestu potvrđuju da se radi o obračunu unutar vladajuće stranke.

FOTO: Borislav Škegro
Piše: PolitikaPlus

Rješenje Hanfe je po sadržaju obrazloženja 'najobičniji pamflet, u suprotnosti sa činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonito, nepravedno, tendenciozno i zlonamjerno', stoji u priopćenju  Quaestus Invest nakon što su tri dana analizirali rješenja Hanfe od 29. rujna kojim im se privremeno na godinu dana oduzima dozvola za rad.

 

Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski Sabor, koji imenuje i razrješava Upravu Hanfe, u medijima su se pojavile špekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Politički naputak i poticaj upravi Hanfe došao je još prije otprilike 18 mjeseci od strane pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije.

Kako navode u priopćenju Quaestusa, kojeg potpisuju Borislav Škegro i Tomislav Matić. Rješenje je 'motivirano isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova uprave Quaestus Investa, posebno jednog'.

 

Tvrde da je pripremano već dulje vrijeme, s unaprijed postavljenim ciljem oduzimanja licence, te je 'oportunistički tempirano obzirom na lako predvidive skorašnje zastoje u punom djelovanju Hrvatskog Sabora, Vlade i same Uprave Hanfe'.

Iz Quaestusa poručuju da je znakovito da unatoč navodnom 'dugotrajnom, teškom i učestalom' kršenju zakona, Agencija niti jednom nije prekršajno prijavila društvo niti mu je na neki drugi način stavila u izgled najtežu mjeru - oduzimanje licence.

U Quaestusovom priopćenju se zapravo potvrđuju komentari da se radi o obračunu unutar vladajuće stranke, iako se ne spominju nikakva imena, pa ni ime bivšeg ministra financija kojeg se obično ističe kao Škegrinog protivnika unutar stranke.


'Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski Sabor, koji imenuje i razrješava Upravu Hanfe, u medijima su se pojavile špekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Uistinu, o tome se radi. Politički naputak i poticaj upravi Hanfe došao je još prije otprilike 18 mjeseci od strane pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije', stoji u priopćenju koje potpisuju članovi Uprave Quaestusa Borislav Škegro i Tomislav Matić.

Rješenje je 'motivirano isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova uprave Quaestus Investa, posebno jednog'.

Poručuju i da oduzimanje licence nije u ovom slučaju moglo biti izvedeno bez svjesnog grubog kršenja zakona i bez flagrantnih i višekratnih zloporaba ovlasti od strane članova Uprave Hanfe.

Iz Quaestusa kažu kako su već poduzeli aktivnosti za angažiranje tima odvjetnika koji će ih zastupati u podnošenju tužbi.

 

Pripremaju niz pravnih koraka, koji uključuju tužbu upravnom sudu protiv rješenja Hanfe, tužbe za naknadu štete dioničarima fonda, kao i za naknadu štete protiv narušavanja poslovnog ugleda. Najavljuju i tužbe protiv pojedinih članova Uprave Hanfe za klevete, uvrede, prijetnje, ucjene i svjesno nanošenje štete članovima Quaestusa.


Također, u pripremi su prijave protiv pojedinih članova Uprave Hanfe za 'svjesno i namjerno protuzakonito postupanje s povlaštenim informacijama i za pokušaj obmanjivanja dijela investitora' u fond. Quaestus nadalje najavljuje prijave protiv svih članova Uprave Hanfe za neizvršavanje svojih radnih obveza, te predstavku Hrvatskom Saboru o nezakonitim postupanjima i zloporabama položaja i ovlasti od strane Uprave Hanfe i o samovoljnom uzurpiranju ovlasti i Vlade i Hrvatskog Sabora.

'Još jednom naglašavamo da je poslovanje fonda bilo u skladu sa zakonom, što ćemo dokazati i pred sudom, i da je imovina fonda uložena u vrlo kvalitetne projekte. U to će se vrlo brzo uvjeriti i ono društvo koje će odlukom Nadzornog odbora fonda preuzeti privremeno upravljanje u idućih godinu dana', ističe se u priopćenju. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

quaestus, borislav škegro, ante samodol, hanfa, tomislav matić, quaestus invest, ivan šuker