A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/deutsche-bank-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Deutsche Bank: Dobit će umjesto 10 biti manja od 8 milijardi eura | Politika+
Tvrtke

BANKE: Deutsche Bank: Dobit će umjesto 10 biti manja od 8 milijardi eura

Polovina od ukupno 34 analitičara koji prate Deutsche Bank izmijenila naniže prognozu dobiti.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters


Anketa Thomson Reuters Starminea pokazuje da je polovina od ukupno 34 analitičara koji prate Deutsche Bank izmijenila naniže prognozu bančine cjelogodišnje dobiti prije poreza, u prosjeku za 10,3 posto.

Najveća njemačka banka Deutsche Bank izvijestila je u utorak da zbog dužničke krize u eurozoni više ne može ostvariti ciljanu dobit za cijelu 2011. godinu od 10 milijardi eura.

DB će također zabilježiti troškove povezano s otpisom grčkog državnog duga u visini 250 milijuna eura i ukinut će 500 radnih mjesta, uglavnom izvan domaćeg tržišta, navodi se u priopćenju objavljenom u utorak.

Analitičari su očekivali takav potez DB-a. Tako anketa Thomson Reuters Starminea pokazuje da je polovina od ukupno 34 analitičara koji prate Deutsche Bank izmijenila naniže prognozu bančine cjelogodišnje dobiti prije poreza, u prosjeku za 10,3 posto.

Po Starmineovoj procjeni, nova revidirana prognoza dobiti Deutsche Banka u 2011. sada iznosi 7,72 milijarde eura. Brojka uključuje jednokratne troškove i ulaganja, koje DB nije uključio u definiciju ciljane dobiti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POSLOVNI REZULTATI, deutsche bank