A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zeljko-jovanovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Željko Jovanović: HDZ osmislio, organizirao i proveo pljačku proračuna! | Politika+
Hrvatska

TUŽBA HDZ-a: Željko Jovanović: HDZ osmislio, organizirao i proveo pljačku proračuna!

U ured predsjednika Sabora stigao je zahtjev odvjetnika Vladimira Gredelja za skidanjem imuniteta SDP-ovom zastupniku.

FOTO: Željko Jovanović
Piše: Ivan Klarić

'Nikada u povijesti Sabora nije skinut imunitet saborskom zastupniku za izrečeno mišljenje. Ali nikada nije ni postojala stranka čiji je vrh, poput vrha HDZ-a, osmislio, organizirao i proveo kriminalni poduhvat pljačke državnog proračuna, državnih tvrtki, a to znači i plaća i mirovina svih građana Hrvatske, pa tako i članova HDZ-a', na svojem profilu na Facebooku napisao je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović nakon što je u ured predsjednika Sabora stigao zahtjev odvjetnika Vladimira Gredelja za skidanjem imuniteta SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću.

 

U kratkom razgovoru za PolitikuPlus Jovanović je još istaknuo.

 

- Može meni HDZ skinuti imunitet, ali građani će njih skinuti sa vlasti, kazao je Jovanović

 

U ured predsjednika Sabora stigao je zahtjev odvjetnika Vladimira Gredelja za skidanjem imuniteta SDP-ovom zastupniku.

Zahtjev za skidanje imuniteta poslan je kako bi se protiv Željka Jovanovića mogao pokrenuti privatni postupak zbog klevete. Iako danas u popodnevnim satima zasjeda Mandatno imunitetno povjerenstvo, nije poznato hoće li i slučaj Jovanović biti na dnevnom redu i hoće li uopće danas biti otvoren.

Podsjetimo, HDZ je podigao privatnu tužbu protiv Željka Jovanovića zato što je stranku nazvao kriminalnom organizacijom. Ukoliko Mandatno imunitetno povjerenstvo skine imunitet Jovanoviću, bit će to presedan u 20 godina rada Sabora. Do sada se za klevetu saborskim zastupnicima nije skidao imunitet i zbog toga nisu morali odgovarati pred sudom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, jadranka kosor, hdz, željko jovanović