Crna kronika

ISTRAGA: Slučaj Horvatinčić: Spis poslan vještacima na nautiku i GPS i mobilne uređaje

Još nema očitovanja državnog odvjetništva na zahtjev za izuzeće sudaca koji vode postupak.

FOTO: Tomislav Horvatinčić brani se sa slobode
Piše: PolitikaPlus/Hina

Na Županijskome sudu u Šibeniku određeni su sudski vještaci u istrazi protiv Tomislava Horvatinčića – splitska tvrtka CONMAR obavit će nautičko vještačenje, a vještak elektroničke struke Miroslav Baće vještačit će GPS i mobilne uređaje, doznaje se danas od zastupnice obitelji dvoje talijanskih nautičara koji su poginuli kad je na njihovu jedrilicu naletio gliser zagrebačkog poduzetnika.

Još nema očitovanja državnog odvjetništva na zahtjev za izuzeće sudaca koji vode postupak.

Odvjetnica iz Rijeka Anamari Laškarin rekla je da je sa šibenskoga suda dobila informaciju da je spis poslan vještacima.

Dodala je da nije dobila pisano očitovanje na zahtjev u kojem je od državnog odvjetništva zatražila da kao stranka u postupku traži izuzeće predsjednika šibenskoga suda Sanibora Vuletina, istražnog suca Branka Ivića i predsjednika kaznenog odjela tog suda Igora Ninića.

U zahtjevu je navela da se postupak od početka vodi tako da dovodi u sumnju nepristranost sudaca te da je vođenje spisa suprotno zakonskim odredbama i sudskom poslovniku.

Tomislav Horvatinčić udario je 16. kolovoza motornom jahtom "Santa Marina" nedeleko od otoka Barilca i Maslinovika u jedrilicu, pri čemu je poginuo talijanski bračni par koji je bio na njoj.

Nakon nesreće Horvatinčić je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela proveo mjesec dana u pritvoru iz kojega je pušten 16. rujna. Pušten je da se brani sa slobode jer su ispitani svi svjedoci u istrazi u kojoj ga se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće s poginulim