A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/sabor-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Luka Bebić: Sabor u 15 sati raspravlja o 'zakonu o ništetnosti' | Politika+
Hrvatska

SABOR: Luka Bebić: Sabor u 15 sati raspravlja o 'zakonu o ništetnosti'

Svečanu sjednica Sabora u povodu Dana neovisnosti 8. listopada počinje u 12 sati.

FOTO: Josip Đakić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izvijestio je da će zastupnici danas u 15 sati početi raspravu o konačnom prijedlogu zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije.

Bebić je to najavio uoči stanke koja je u sabornici određena zbog priprema za svečanu sjednicu Sabora u povodu Dana neovisnosti 8. listopada, koja počinje u 12 sati.

Zastupnike je pritom izvijestio da će nakon svečane sjednice, odnosno u 15 sati kada Sabor nastavlja redovnu sjednicu, započeti raspravu o "zakonu o ništetnosti".

Prije stanke, saborski su klubovi u raspravi podržali prijedlog potvrđivanja Ugovora o zajmu s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za Projekt implementacije integriranog sustava zemljišne administracije.

Projekt predviđa modernizaciju sustava zemljišnih knjiga, te širenje uspostave Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), kao i širi pristup digitalnim informacijama.

Ciljevi projekta su i omogućavanje podnošenja zahtjeva katastarskim uredima i zemljišnoknjižnim odjelima putem interneta, čime bi se smanjili troškovi i dodatno poboljšala usluga.

Ukupan iznos zajma za realizaciju projekta je 16,5 milijuna eura. Prema uvjetima dogovorenima tijekom pregovora glavnica zajma isplaćivat će se obročno, polugodišnje, svakog 15. svibnja i 15. studenoga, počevši od 15. studenoga, 2015. do 15. svibnja 2031.

Ana Lovrin (HDZ) napomenula je da je reforma sustava zemljišne administracije rezultirala potpunom digitalizacijom svih 4,1 milijuna zemljišnoknjižnih uložaka, od čega je 99 posto verificirano, dakle točno navedeno na internetu.

No, upozorila je, 231 katastarska općina od njih ukupno 3120 još uvijek nema zemljišne knjige, te stoga vjeruje da će ugovor o zajmu, kao i oni raniji, pomoći sređivanju tog stanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zakon o ništetnosti, ana lovrin, luka bebić, sabor, optužnice, katastar