A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubo-jurcic-117.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ljubo Jurčić na čelu koalicije Znati kako | Politika+
Hrvatska

POTPISAN SPORAZUM : Ljubo Jurčić na čelu koalicije Znati kako

Hrvatskoj ekonomskoj inicijativi pridružili se Blok umirovljenici zajedno, PGS i Hrvatska radnička stranka.

FOTO: Ljubo Jurčić
Piše: PolitikaPlus
Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative, Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika u ime Bloka umirovljenika zajedno, Dario Vasilić, predsjednik Primorsko-goranskog saveza, i Mladen Novosel, predsjednik Hrvatske radničke stranke, potpisali su u Rijeci sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore.


"Prvi problem koji tišti Hrvatsku nedostatak je radnih mjesta, stoga je naš temeljni program kreiranje i otvaranje novih radnih mjesta i povećanje domaće proizvodnje."

Njihova koalicija nosit će naziv "Znati kako". Ističu da su oni svojevrsan treći blok na politićkoj sceni. Nositelj koalicijske liste "Znati kako" u svih 11 izbornih jedinica bit će bivši ministar gospodarstva i nekadašnji premijerski kandidat Ljubo Jurčić.

Jurčić, profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. p
redsjednik Hrvatskog društva ekonomista, lani proglašen za ekonomskog analitičara godine, jedan je od vodećih hrvatskih stručanjaka za gospodarstvo. Početkom ljeta izašao je iz SDP-a nezadovoljan gospodarskom politikom te stranke. Prihvatio se mjesta predsjednika nadzornog odbora Podravke, koja je u međuvremenu iz teške situacije ponovno stala na noge.

"Suočeni smo s apatijom građana, gubi se samopouzdanje i samopoštovanje, stvara se osjećaj da su narod niže vrijednosti. Zbog toga gledamo kako vratiti samopouzdanje i samopoštovanje građana. Mi se razlikujemo po instrumentima, mijenjamo redoslijed dosadašnjih politika u Hrvatskoj. Na prvo mjesto dolazi industrijska politika, što i kako raditi i kakvo obrazovanje trebamo za tu politiku, a tek onda monetarna i financijska politika."

- Želimo stabilan i ravnomjeran razvoj Hrvatske, kazao je Jurčić ističući da je njihov program zasnovan na praktičnim rješenjima, a ne na ideologiji, na konceptu države blagostanja, najbliži skandinavskom modelu. Jurčić i njegovi koalicijski partneri očekuju da će u svakoj izbornoj jedinici dobiti mandate, a to im potvrđuju, dodaju, i rezultati posljednjih anketa. Okupili su se oko programa, ističu, za dugoročan, uravnotežen, stabilan i ravnomjeran razvoj Hrvatske. 

– Prvi problem koji tišti Hrvatsku nedostatak je radnih mjesta, stoga je naš temeljni program kreiranje i otvaranje novih radnih mjesta i povećanje domaće proizvodnje – kazao je Jurčić napominjući kako se na to nadovezuju programom predviđene mjere za povećanje socijalne sigurnosti, osiguranje stabilnih, redovitih i rastućih mirovina te provedba politike ravnomjernog regionalnog razvitka Hrvatske.

– Suočeni smo s apatijom građana, gubi se samopouzdanje i samopoštovanje, stvara se osjećaj da su narod niže vrijednosti. Zbog toga gledamo kako vratiti samopouzdanje i samopoštovanje građana. Mi se razlikujemo po instrumentima, mijenjamo redoslijed dosadašnjih politika u Hrvatskoj. Na prvo mjesto dolazi industrijska politika, što i kako raditi i kakvo obrazovanje trebamo za tu politiku, a tek onda monetarna i financijska politika. Programi koji su zasnovani na ideologiji bave se raspodjelom dohotka, a mi se bavimo stvaranjem dohotka – kaže Jurčić, kojeg podržavaju tri stranke.

Poveznica s Blokom umirovljenika zajedno naša je odgovornost za naše roditelje, rast mirovina koji se naslanja na rast domaće proizvodnje, s PGS-om zastupanje ravnomjernog regionalnog razvoja, a s HRS je rad kojim se sve što je u našem programu može iznijeti – zaključuje Jurčić.