A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivica%20osim.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivica Osim: Kaos koji je loše izrežiran iz centara moći | Politika+
Sport

LEGENDA O SUKOBU: Ivica Osim: Kaos koji je loše izrežiran iz centara moći

Čovjeku nakon ovog dođe da pomisli je li ovo kraj nogometa. Sve ovo me podsjeća na loše režije iz najcrnjeg doba naše zemlje.

FOTO: Ivica Osim
Piše: PolitikaPlus

Legenda bosanskohercegovačkog nogometa Ivica Osim ogorčen je neredima koji su se u četvrtak dogodili u Sarajevu uoči utakmice Željezničar - Hajduk. Osim trenutno obavlja funkciju predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, a sukob Torcide i navijača Željezničara duboko je pogodio ikonu BiH nogometa:

 

Čovjeku nakon ovog dođe da pomisli je li ovo kraj nogometa i normalnog života u BiH. Sve ovo me podsjeća na loše režije iz najcrnjeg doba naše zemlje.

- Čovjeku nakon ovog dođe da pomisli je li ovo kraj nogometa i normalnog života u BiH. Sve ovo me podsjeća na loše režije iz najcrnjeg doba naše zemlje. Ovo što se događa je kaos. Kaos koji je loše izrežiran, otvoreno je za Dnevni Avaz kazao Osim.

- Okreću ovaj nesretan narod jedan na drugog. A narod je toliko isfustriran i ranjiv da se lako s njim manipulira. I nedavni događaji u Banja Luci i Mostaru plod su te podle mašinerije. Briga njih za narod...

Osim nije zaboravio optužiti i političare:

- Sve što ide u smjeru integracija i pomirenja, želi se rušiti, a političari koji su 'kunu' u suživot, po uputama centara moći samo pospješuju ovaj kaos...

Veliki Osim ovako vidi rasplet situacije na nogometnim stadionima u BiH.

- Sjetite se devedesetih. Sve je počelo na nogometnim stadionima upravo s ovakvim scenarijem. No, ovoga puta neće uspijeti. Neće se narod ovoga puta lako predati. Doći će i naš nogomet na zeleu granu. Ovakva situacija ne vodi nikamo.

 

"Iz ove perspektive, teško. Još smo pod dojmovima nereda i čini se da nema izlaza. Ako ne možeš slobodno hodati po svojoj zemlji, ići na utakmice bez obzira na to jesi li navijač nekog kluba ili samo voliš nogomet, onda se stvarno moraš zabrinuti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bsona i hercegovina, neredi, hajduk, željezničar, sarajevo, ivica osim