A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novac-031.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Istraturist: Sud u Ljubljani ponovno presudio u korist NLB-a | Politika+
Hrvatska

OČEKIVANO: Istraturist: Sud u Ljubljani ponovno presudio u korist NLB-a

"Društvo presudu smatra nezakonitom te će Višem sudu u Ljubljani u zakonskom roku uložiti žalbu"

Piše: PolitikaPlus/Hina


Nova Ljubljanska banka preuzela je samo prava, ali ne i obveze "stare" Ljubljanske banke, pa slovenska strana osporava Istraturistu i njegovo pravo na prebijanje potraživanja te je pokrenula postupke za naplatu potraživanja pred sudovima u Sloveniji.

Umaška hotelska tvrtka Istraturist izvijestila je danas da je zaprimio presudu Okružnog suda u Ljubljani u ponovljenom prvostupanjskom postupku prema kojoj je ta tvrtka dužna platiti Novoj Ljubljanskoj banci iznos od 47 milijuna eura i 1,4 milijuna američkih dolara te najavila da će, kako presudu smatra nezakonitom, uložiti žalbu Višem sudu u Ljubljani.

Istraturist je, putem svog punomoćnika, danas zaprimio presudu Okružnog suda u Ljubljani u ponovljenom prvostupanjskom postupku. Taj je sud presudu donio 21. rujna ove godine, a prema njoj je Istraturist dužan platiti Novoj Ljubljanskoj banci iznos od 47 milijuna eura i 1,4 milijuna dolara sa zakonski zateznim kamatama koje teku od 1. listopada 2001. do 31. listopada 2001. godine, navodi se u obavijesti o povlaštenim informacijama koje je umaška tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi.

"Društvo presudu smatra nezakonitom te će Višem sudu u Ljubljani u zakonskom roku uložiti žalbu", najavljuju iz Istraturista.

Između Istraturista i Nove Ljubljanske banke vodi se nekoliko sudskih sporova na slovenskim i hrvatskim sudovima, a ti su sporovi vezani i uz staru deviznu štednju i Ljubljansku banku te kasnije osnivanje Nove Ljubljanske banke i osporavanje slovenske strane Istraturistu prava na prebijanje potraživanja.

Iz Istraturista su u ranijim objavama vezano za te sporove već nekoliko puta ponovili kako su uvjereni u nezakonitost svake novčane tražbine Nove Ljubljanske banke prema njima. Napominju, uz ostalo, kako je slijedom poznatih događaja na slovenskoj strani i osnivanja Nove Ljubljanske banke, koja je preuzela samo prava ali ne i obveze "stare" Ljubljanske banke, slovenska strana osporila Istraturistu i njegovo pravo na prebijanje potraživanja te pokrenula postupke za naplatu potraživanja pred sudovima u Sloveniji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stara devizna štednja, nova ljubljanska banka, nlb, ljubljanska banka, istraturist