A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/doktor-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Više od 30 osumnjičenih u aferi s lažnim invalidskim mirovinama | Politika+
Crna kronika

ISTRAGA: Više od 30 osumnjičenih u aferi s lažnim invalidskim mirovinama

U antikorupcijskoj akciji u Varaždinu i Zagrebu navodno uhićeno osam liječnika.

Piše: PolitikaPlus

Više od 30 osoba, među kojima i nekoliko liječnika na meti je najnovije antikorupcijske akcije, a osumnjičenima se na teret stavlja "sređivanje" lažnih invalidskih mirovina, doznaje se od izvora bliskog policijsko-uskočkoj istrazi.

Mediji nagađaju da je u antikorupcijskoj akciji u Varaždinu i Zagrebu uhićeno osam liječnika, no potvrda toga u USKOK-u se nije mogla dobiti, kao ni ostale pojedinosti slučaja.

Većina osumnjičenih su građani koji su liječnicima članovima komisije za dodjelu invalidske mirovine, odnosno stručnog povjerenstva za reviziju i mišljenje o invalidninama davali i do pet tisuća eura za "sređivanje" mirovine. Među uhićenima ima i nekoliko liječnika, a svi uhićenih, njih više od 30 bit će saslušani u sjedištu USKOK-a u Zagrebu, nakon čega će uskokovi tužitelji odlučiti za koga će zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Očekuje se da će saslušanje osumnjičenih završtiti sutra kada bi se glavni akteri trebali pojaviti pred sucem istrage koji će odlučivati o njihovom zatvaranju. Neslužbeno se doznaje da će se istražni zatvor tražiti prije svega za liječnike, dok bi se njihovi "klijenti", to jest građani koji su ih podmitili radi dobivanja mirovine mogli braniti sa slobode.

Mediji nagađaju da je u antikorupcijskoj akciji u Varaždinu i Zagrebu uhićeno osam liječnika, no potvrda toga u USKOK-u se nije mogla dobiti, kao ni ostale pojedinosti slučaja.

Neslužbeno se doznaje da se liječnike sumnjiči da su se udružili kako bi za novac dodjeljivali invalidske mirovine. Tereti ih se za primanje mita i zlouporabu položaja, a nagađa se da je sumnjivo 30-ak mirovina.

Od jutra je na obavijesnom razgovoru liječnik Ivan Ostojić iz čijeg je ureda u varaždinskoj područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje policija odnijela dokumentaciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, invalidske mirovine, zdravstvo, korupcija