4kotača

HAK: Za osobne automobile ponovno otvorena autocesta A1, zimski uvjeti u Lici

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i u središnjoj Hrvatskoj.

Piše: P/H

Promet na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, koji je od petka navečer bio prekinut zbog bure, ponovno je uspostavljen od 5,30 sati, ali se između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok vozi uz ograničenje od 60 km/h, javio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene voze samo osobna vozila, a od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i u središnjoj Hrvatskoj.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na sljedećim cestama: D1 Poljanak-Korenica-Udbina-Ondić, D25 Korenica-Lički Osik, Gospić-Karlobag, D42 Josipdol-Poljanak, D52 Špilnik-Korenica, D218 Užljebić-Dobroselo-Mazin, D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D506 Dobroselo-Bruvno.

Zbog praznika Neovisnosti RH zabrana je za teretna vozila iznad 7,5 tona u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrana, javio je HAK.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih prilika prekinuta je trajektna linija Brestova-Porozina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet