Hrvatska

NAJAVA: Šemso Tanković ide u osvajanje još jednog saborskog mandata

Tanković izrazio je uvjerenje da će ponovno ostvariti saborski mandat.

FOTO: Šemso Tanković
Piše: PolitikaPlus

Dosadašnji saborski zastupnik bošnjačke nacionalne manjine Šemso Tanković bit će kandidat Stranke demokratske akcije Hrvatske i na predstojećim parlamentarnim izborima, izvijestili su predstavnici SDAH-a.

 

SDAH je odlučila izvijestiti javnost o kandidaturi Šemse Tankovića na konferenciji u Rijeci ocjenjujući da je u ovom gradu uzoran odnos prema nacionalnim manjinama.

TANKOVIĆ: najveći uspjehom u je povratak bošnjačke, ali i slovenske manjine u Ustav RH, što je, bio temeljni razlog suradnje s HDZ-om u proteklom mandatu.

Predsjednik riječkog ogranka SDAH, Ismet Mešanović, je izrazio želju da se politička suradnja između SDAH-a i SDP-a, kakva postoji u vladajućoj koaliciji u gradu Rijeci, ostvari nakon izbora i na nacionalnoj razini.

 

Predsjednik SDAH-a Tanković  izrazio je  uvjerenje da će ponovno ostvariti saborski mandat. Govoreći o svojoj dosadašnjoj saborskoj aktivnosti, najvećim uspjehom je ocijenio povratak bošnjačke, ali i slovenske manjine u Ustav RH, što je, kazao je, bio temeljni razlog suradnje s HDZ-om u proteklom mandatu. Tanković je u Hrvatskom saboru predstavljao, osim bošnjačke, i albansku, makedonsku, crnogorsku i slovensku manjinu.

 

-Povratkom Bošnjaka u Ustav RH ispravljena je nepravda zbog koje je ova manjina bila u neravnopravnom položaju prema drugim manjinama. Svi su oni glasovali na referendumu za samostalnost Hrvatske a poslije su imali problema s ostvarivanjem građanskih prava, kazao je Šemso Tanković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, parlamentarni izbori, SDAH, šemso tanković, sdp