Hrvatska

IZBORI: VIDEO Zoran Milanović: Otpuštanje nije recept, mora se raditi efikasnije

Kukuriku koalicija je svjetonazorski bliska te neće ognjem i mačem nego čvrstom voljom krenuti raditi s ciljem.

FOTO: Zoran Milanović
Piše: PolitikaPlus

Gostujuću u emisiji Nedjelom u dva, predsjednik SDP-a Zoran Mlanović najavio je kako će izlazak iz krize snositi svi građani po malo.

 

Komentirajući premijerkin pozdrav generalima u Kninu rekao je kako on to ne bi učinio, no da i dalje tvrdi da Gotovina odgovara za tuđe propuste. 

Na pitanje zašto u gospodarskom programu Kukuriku koalicije ne kažu istinu Milanović je rekao kako to nije konačan program, kako je izmjenjiv i kako je to program za dijalog. Što se tiče državnih financija rekao je da ta "voda" može biti plitka i duboka, ali i bistra i mutna.

 

Vjeruje da je ta voda čak i sa HDZ-om na vlasti bistra, no jako duboka. Rekao je da će dolaskom na vlast analizirati financijsko stanje države, a vjeruje da je državni deficit takav kakav tvrdi Vlada i da vodi uredne knjige jer bi drugačije bilo loše.

Milanović je rekao da se više ne može živjeti na dug. Teret izlaska iz krize snosit će svi po malo. Jasno je da Hrvatska ne može živjeti kao neke bogate zemlje bez duga, no treba ga pravilno usmjeriti. Obećava da će se više raditi u državnoj upravi i javnim poduzećima jer nije problem prezaposlenost nego neefikasnost. Nepromišljeni bolni rezovi nisu nikog izvukli iz krize. Treba raditi više i produktivnije.

 

Hrvatska je zemlja od samo nekoliko u kojoj je rast minimalan ili ga nema.Uzrok tome je to što se zadnje dvije godine totalna neaktivnosti vladajućih, korupcijski kaos. 

Treba trošiti, a svaki novonezaposleni je suprotan učinak. Otpuštanja nisu naš recept. Hrvatski glavni probem je nečinjenje, rekao je. Potaknut će gospodarski rast i investicije u energetiku i turizam. Hrvatska je zemlja od samo nekoliko u kojoj je rast minimalan ili ga nema.Uzrok tome je to što se zadnje dvije godine totalna neaktivnosti vladajućih, korupcijski kaos. Kukuriku koalicija je svjetonazorski bliska te neće ognjem i mačem nego čvrstom voljom krenuti raditi s ciljem.

 

Spremni su preuzeti odgovornost te vjeruje da će za dvije godine živjeti bolje i gospodariti bolje. Jamči da će biti investicija. Ja vjerujem, a život je pun nesigurnosti, rekao je te najavio borbu za ljudsko povjerenje. Komentirajući premijerkin pozdrav generalima u Kninu rekao je kako on to ne bi učinio, no da i dalje tvrdi da Gotovina odgovara za tuđe propuste.

 

- Sramota je za državu što nije spriječila i sankcionirala ubojstva srpskih civila nakon Oluje. Za ta je zlodjela odgovarao mali broj ljudi, smatra Milanović. - Ne dovodim u pitanje nadležnost Haaga, ali očekujem kvalitetne optužnice, što u slučaju Gotovina Markač nije riječ.

 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, mladen markač, ante gotovina, izbori, zoran milanović