Burze

PODNE NA BURZI: Zagrebačka burza: Nakon dvodnevnog rasta od 69 posto, Belje danas u padu

Belje donijelo više od polovine redovnog prijepodnevnog prometa.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na Zagrebačkoj burzi indeksi su u prijepodnevnom trgovanju stagnirali, a u nešto većem fokusu investitora bile su dionice Belja i HT-a. Crobex je oko 12,00 sati bio na dobitku 0,14 posto, na 1.809 bodova, a Crobex10 0,49 posto, na 994 boda. Redovni promet dionicama dosegnuo je 9,1 milijun kuna, što je otprilike pola milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Nakon jučerašnjeg znatnog pada, cijene dionica na domaćem tržištu danas su se stabilizirale. U najvećem fokusu investitora i nadalje je dionica Belja, kojom je ostvareno više od polovine prometa, dok joj je cijena nakon dva dana snažnoga rasta oslabila.“

„Nakon jučerašnjeg znatnog pada, cijene dionica na domaćem tržištu danas su se stabilizirale. U najvećem fokusu investitora i nadalje je dionica Belja, kojom je ostvareno više od polovine prometa, dok joj je cijena nakon dva dana snažnoga rasta oslabila“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Dionicom Belja ostvareno je do podneva 5,4 milijuna kuna prometa. Nakon dva dana snažnoga rasta, za čak 69 posto, na krilima očekivanja da će Agrokor dati ponudu za preuzimanje preostalih 32 posto dionica koje još nema u svome vlasništvu, cijena te dionice danas je oslabila. Trenutno se njome trguje po 108 kuna, što je 3,7 posto manje nego jučer. Tijekom jutra cijena joj se kretala u rasponu od 101 do 119,97 kuna.

Milijunski promet ostvaren je do sada i dionicom HT-a, uz pad njezine cijene za 0,23 posto, na 240,81 kunu.

Među likvidnijim izdanjima, po rastu cijene za 2,95 posto izdvaja se dionica Podravke, a po padu za 3,12 posto dionica Dalekovoda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka burza, crobex, burza, belje, agrokor, javna ponuda, danijela sporiš