A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/prosvjed-dakovo-htv.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radnici Đakovštine proveli noć u - Vladinom logoru! | Politika+
Hrvatska

ĐAKOVO: Radnici Đakovštine proveli noć u - Vladinom logoru!

Ondje će ostati dok im na račune ne bude uplaćen novac za otpremnine koji im je ministar poljopriovrede Petar Čobanković obećao

FOTO: HTV
Piše: PolitikaPlus/HTV

Prvu noć pod vedrim nebom proveli su bivši radnici Đakovštine koji od jučer ponovno prosvjeduju. Ispred propale tvrtke podignuli su prosvjednički šator, koji su nazvali Vladin logor, te su ga ogradili bodljikavom žicom.

 

Ondje će ostati dok im na račune ne bude uplaćen novac za otpremnine koji im je ministar poljopriovrede Petar Čobanković obećao. Točnije 26 milijuna kuna koliko je potrebno za njihove otpremnine.


A novac im je itakako potreban. Radnicima naknada sa Zavoda za zapošljavanje više ne stiže. Ne zanimaju ih više nikakva obećanja. Ne traže od države milostinju već da se uključi u rješavanje problema - najprije zato jer im je tako obećao prije krajem rujna u Đakovu ministar Čobanković, ali i zato jer je država imala trećinu vlasništva u tvrtki.Radnicima je podršku dao i gradonačelnik Zoran Vinković koji je predsjednicu Vlade Jadranku Kosor pozvao da obiđe ove ljude. Ona će u Đakovo stići u ponedjeljak otvoriti studentski dom pa se nadaju da će i za njih pronaći vremena i donijeti im dobre vijesti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radnici đakovštine, petar čobanković, prosvjed, đakovo