A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kupovina-ipona-ap.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Novi iPhone 4S u trgovinama diljem svijeta | Politika+
Tehnologija

APPEL: Novi iPhone 4S u trgovinama diljem svijeta

Histerija oko iPhonea je na vrhuncu – za mjesto u redu nudi se i 1,500 dolara!

FOTO: AP
Piše: PolitikaPlus

Novi Appleov iPhone 4S, posljednja elektronička naprava predstavljena za života Stevea Jobsa, pojavila se u petak u trgovinama diljem svijeta, izvješćuju agencije, dodajući da obožavatelji preminulog Jobsa kupuju najnoviji mobitel njemu u čast.

 

Stotine ljudi čekale su u redovima u Sydneyu i Tokiju da se prvi dočepaju novog iPhonea, prije obožavatelja u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Sjevernoj Americi. "Želim nešto što će me podsjećati na Stevea Jobsa", kazala je Haruko Shiraishi, strpljivo čekajući u redu u trgovini u tokijskoj četvrti Ginzi.

 

Australac Tom Mosca, prvi koji je kupio taj iPhone u Sydneyu, kazao je da je prvo što će učiniti upitati svog ljubimca: "Gdje je Steve?". Mnogi obožavatelji Appleovih proizvoda vjeruju da je taj "pametni telefon" nazvan iPhone 4S jer znači "za Stevea" (for Steve). Novi model sličan je prethodnom, ali ima nadograđenu kameru, brži procesor i hvaljeni software koji reagira na glas, što korisnicima omogućuje postavljanje pitanja.

 

Novi direktor Applea Tim Cook i njegov izvršni tim se nada da će ih prva naprava prodana bez vizionarskog vođe na čelu kompanije zaštititi od sve veće konkurencije ostalih proizvođača, poput Samsung Electronicsa.