A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/pozar-brac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

POGLEDAJTE VIDEO Požar kod Podgore pod nadzorom, na terenu 260 vatrogasaca | Politika+
Crna kronika

VATRENA NEPOGODA: POGLEDAJTE VIDEO Požar kod Podgore pod nadzorom, na terenu 260 vatrogasaca

U požaru je izgorjela borova šuma, masline i nisko raslinja na površini od oko 500 hektara, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Piše: PolitikaPlus

Šumski požar što je buknuo sinoć u 22,30 sati iznad Gornje Podgore nedaleko državne ceste Makarska - Vrgorac i nošen burom brzo se proširio do kuća, državne ceste D8 i benzinske postaje u Podgori oko podneva je stavljen pod nadzor vatrogasaca.

 

 

 

U požaru je izgorjela borova šuma, masline i nisko raslinja na površini od oko 500 hektara, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina koji vodi akciju gašenja požara kod Podgore. Velikim naporom vatrogasaca sve su kuće obranjene, nema ozlijeđenih u požaru, a nije bilo ni evakuacije mještana ni podgorskih gostiju, rekao je Glavina. Na požarištu je više od 300 vatrogasaca sa stotinjak vatrogasnih vozila pristiglih iz cijele Hrvatske koji saniraju požarište, a tri kanadera i dva helikoptera gasili su požar kod Podgore od jutros do 13 sati.

 

Situacija na požarištu je znatno bolja nego u dopodnevnim satima, bura je oslabjela, a sporadičnu vatru što izbija na opožarenoj površini vatrogasci brzo gase kako se požar ne bi ponovno razbuktao, kazao je Glavina, te dodao kako će svi vatrogasci ostati dežurati na požarištu i sanirati opožarenu površinu.

 

Promet na državnoj cesti D8 (Jadranskoj magistrali) se postupno normalizira iako je na prometnici veliki broj vatrogasnih vozila pa makarska policija vozačima preporučuje opreznu vožnju.

 

Zbog požara isključen je dio elektrovodova i 35 kW dalekovod prema Podgori pa je dio mjesta od Tučepa do Živogošča još uvijek bez električne energije.

 

Uzrok izbijanja vatre kao i šteta se utvrđuju.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požar