A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-pupovac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Friščić: HSS će držati kvorum u Saboru. Milorad Pupovac: Trebamo se još uskladiti | Politika+
Hrvatska

KOALICIJA: Josip Friščić: HSS će držati kvorum u Saboru. Milorad Pupovac: Trebamo se još uskladiti

Friščić odbacuje nagađanja da je odbio biti jezičac na koalicijskoj vagi.

FOTO: Milorad Pupovac i Jadranka Kosor
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HSS-a Josip Friščić u srijedu je nakon sastanka u Banskim dvorima izjavio da će HSS ostati u koaliciji i da će biti na glasovanju u petak.

 

- Sigurno je da Klub HSS-a ima šest zastupnika i da će nas šestero u Saboru biti i u petak. No svatko je preuzeo svoji dio obveza i ako se one ispune, a petak je blizu, onda će se pokazati da Sabor radi i da Vlada radi te ćemo sve ono što smo preuzeli kao odvezu u skladu s dosadašnjim radom privesti kraju - izjavio je. Rekao je da misli da HDZ ima kvorum te da ni u jednom trenutku u to nije sumnjao, nego da je sve bila stvar toga jesu li svi u Sabor došli ili nisu. Nije znao reći hoće li zastupnici glasati za takozvani Šeksov zakon, odnosno Zakon o ništetnosti, te je izjavio da je stvar predsjednika Sabora o čemu će glasovati.

Na pitanje, ostaje li HSS u koaliciji, odgovorio je da nikad nije ni rekao da će izaći.

- Nitko nije najavio raskid koalicije, pogotovo ne osam dana prije kraja – poručio je. Nije htio diskutirati je li pitanje prebrojavanja hoće li manjinci i nezavisni zastupnici doći na glasovanje, nego je rekao da se vode određeni pregovori i to u dobrom ozračju.

 

- Nikad nismo dobili obavijest da izlaze iz koalicije, ali su upućivali na način rada nekih sjednica – rekao je Friščić i dodao da SDSS nikad nije uvjetovao na način 'ili-ili'. Završio je da misli da vladajući mogu u petak računati na tri SDSS-ova glasa.

 

Milorad Pupavac (SDSS) ponovo nije htio biti konkretan i nije htio odgovoriti kako će se njegov Klub ponašati u petak na glasovanju. Nakon razgovora u Banskim dvorima prenio je samo da su razgovarali o tome da se moraju dogovoriti koje još zakone mogu raspraviti i izglasati prije raspuštanja Sabora. Ocijenio je da je oporba napravila iskorak kad je pristala da se izglasa pet europskih zakona, Deklaracija o vrijednostima EU, Odluka o privremenom financiranju te o raspuštanju Sabora i da je sad red da vladajuća koalicija između sebe postigne dogovor o čemu se još može raspraviti i glasati. Na kraju je ipak priznao da nije moguće da se baš svi zakoni rasprave i izglasaju, kako to hoće HDZ. Novinarima je rekao da nije zbrajao i oduzimao ima li vladajuća većina kvorum ili nemaju. Ponovio je da je SDSS protiv Zakona o ništetnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOJKOT, MILORAD PUPOVAC, JOSIP FRIŠČIĆ, JADRANKA KOSOR