A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/barack-obama-265.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Baracku Obami ukrali njegov blesimetar | Politika+
Hrvatska

BIJELA KUĆA: Baracku Obami ukrali njegov blesimetar

Obama je već bio izložen kritici zbog učestalog korištenja blesimetra kojeg na Foxu popularno nazivaju TOTUS - Teleprompter of the United States.

FOTO: Barack Obama
FOTO: WH
Piše: PolitikaPlus

Kombi s opremom vrijednom 200 tisuća dolara, u vlasništvu Bijele kuće ukraden je u pondejeljak ispred hotela Virginia u Washingtonu i pronađen isto poslijepodne ispred jednog drugog hotela. U Bijeloj kući nisu rekli je li pri tom vraćena i oprema.

Obama je već bio izložen kritici zbog učestalog korištenja blesimetra, kojeg na Foxu popularno nazivaju TOTUS - Teleprompter of the United States.

U kombiju je bio telemprompter, kojeg u Hrvatskoj popularno zovemo blesimetar, a služi televizijskim voditeljima kako bi mogli čitati unaprijed pripremljeni tekst, a da istovremeno ostave dojam da govore iz glave, da su prirodni, pametni i elokventni. Već desetljećima ga koriste i američki političari, kad žele objaviti neku poruku urbi et orbi, a nije drugačije niti s hrvatskim predsjednicima. Uz Obamin blesimetar bila je i vrijedna audio oprema, koja je trebala poslužiti za predsjednikov nastup u srijedu. Obama je već bio izložen kritici zbog učestalog korištenja blesimetra, kojeg na Foxu već neko vrijeme od milja nazivaju TOTUS - Teleprompter of the United States.

"Nikakve tajne ili osjetljive informacije nisu bile u vozilu. Incidente poput ovih shvaćamo vrlo ozbiljno i provodi se istraga u koordinaciji sa relevantnim agencijama za provođenje zakona," navodi se u priopćenju
Defense Information System Agency.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krađa, teleprompter, blesimetar, barack obama, totus, fox tv