A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/natasa%20srdoc.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nataša Srdoč u SAD-u o pola milijuna nezakonitih birača u Hrvatskoj | Politika+
Hrvatska

UPOZORENJE: Nataša Srdoč u SAD-u o pola milijuna nezakonitih birača u Hrvatskoj

'Ovaj užasan i bijedan čin od 550,000 nezakonitih birača koji su odredili hrvatske izbore u prošlosti ne može se više tolerirati! Dodatno nepoštivanje Zakona o izborima i ignoriranje drastične razlike u broju glasova između izbornih jedinica od strane vlade i ustavnog suda upućuje na samovladu i nepostojanje vladavine prava u Hrvatskoj.'

FOTO: Nataša Srdoč
Piše: PolitikaPlus

Nataša Srdoč, predsjednica stranke Hrvatska 21. u Washingtonu je predstavnike think tank-a i medija na problem biračkih popisa u Hrvatskoj koje hrvatska vlada i državno izborno povjerenstvo ignoriraju.

 

'Ovaj užasan čin od 550,000 nezakonitih birača koji su odredili izbore u prošlosti ne može se više tolerirati! Dodatno nepoštivanje Zakona o izborima i ignoriranje razlike u broju glasova između izbornih jedinica od strane vlade i ustavnog suda upućuje na nepostojanje vladavine prava u Hrvatskoj.'

'Ovaj užasan i bijedan čin od 550,000 nezakonitih birača koji su odredili hrvatske izbore u prošlosti ne može se više tolerirati! Dodatno nepoštivanje Zakona o izborima i ignoriranje drastične razlike u broju glasova između izbornih jedinica od strane vlade i ustavnog suda upućuje na samovladu i nepostojanje vladavine prava u Hrvatskoj', rekla je Srdoč.

Ističe kako postoji velika zabrinutost 'nedostacima hrvatske demokracije' te kako je su euroatlanske institucije i EU uložile znatna sredstva za razvo demokratskih procesa, no bez rezultata, smatra Srdoč.

Problem nije samo u dvostrukom glasanju koje se odvija u Hrvatskoj na dan izbora već se stvarna podvala dešava u periodu koji prethodi izborima smatraju stručnjaci koji prate izbore u nedemokratskim zemljama.

Jedan od susreta s izabranim predstavnicima uključuje strateški posjet američkom Senatoru Sessionsu koji je posjetio Hrvatsku u lipnju 2011.

'Lideri iz Washington DC-a predložili su nezavisne promatrače koji će ocijeniti proces i prozvati hrvatske izbore ništavnim i nevažećima ukoliko se biračke liste ne očiste prije izbora', stoji u priopćenju Hrvatske 21. stoljeća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nataša srdoč, hrvatska 21. stoljeća