A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/julian-ogrin-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Julian Ogrin: Ovca Gregor izaziva podijeljene reakcije, no do sviju dolazi poruka 'ovce i novce' | Politika+
IT

VIDEO : Julian Ogrin: Ovca Gregor izaziva podijeljene reakcije, no do sviju dolazi poruka 'ovce i novce'

TELE2 u tri mjeseca stekao 45.000 novih korisnika.

Piše: Ivan Hrstić

Uprava Tele2 Hrvatska pohvalila se odličnim poslovnim rezultatimau trećem tromjesječju, iznijevši podatak da su prvi put ostvarili pozitivne gotovinske tijekove novca. Poslovni prihodi Tele2 Hrvatska porasli su 6,2 posto rasta te na kraju trećeg tromjesečja iznose 312 milijuna kuna (293 milijuna kuna).

OGRIN: Naš stil nikad neće biti reklame u kojima se pojavljuju shiny happy people

Dobit prije poreza i amortizacije također bilježi pozitivne trendove, pa je tako mjereno na godišnjoj razini podignuta s 10 na 35 milijuna kuna, što je skok od 257 posto.

Jednako tako su zadovoljni podatkom da su u trećem tromjesečju stekli 45.000 novih korisnika te ovo razdoblje zaključuju sa 827.000 korisnika (lani u isto vrijeme 737.000). Na godišnjoj razini taj rast iznosi 12 posto. Povezuju to s početkom kampanje u kojoj su odustali od popularnih mafijaša, a novi zaštitni znak postala je nešto manje simpatična crna ovca Gregor.

Gregor je izazvao mnogo više podijeljenih emocija, jer je mnogim televizijskim gledateljima prilično odbojan, no nedvosmisleno jasna poruka 'ovce i novce' očito je stigla do korisnika, koji sad u Tele2 ne traže samo najjeftiniju uslugu nego i ponajbolji omjer cijene i kvalitete.

Predsjednik uprave Tele2 Hrvatska objašnjava da njihov stil nikada neće biti reklame u kojima se pojavljuju 'shiny happy people', te da će uvijek izazivati podijeljene emocije, ali cilj im je da kampanja bude zapažena te da poruka korisnicima bude prenesena. Što nam je još rekao, pogledajte u razgovoru kojeg je zabilježila naša kamera.

Kampanja je donijela i dramatičan skok prodaje smartphonea, a povoljni paketi i rast podatkovnog prometa.Poslovni rezultati su, kao i obično,objavljeni su u isto vrijeme na razini čitave grupacije Tele2AB. Prema konsolidiranim podacima za treće tromjesečje 2011 godine, na kvartalnoj razini, EBITDA je ostvario 5 posto rasta na 2,89 milijardi švedskih kruna (2,75 milijarde SEK). EBIT u trećem tromjesečju iznosi 1,95 milijardi švedskih kruna, što predstavlja 3-postotni rast  u usporedbi s istim razdobljem prošle godine (1,89 milijardi SEK). Poslovni prihodi u trećem kvartalu dosegnuli su 10,34 milijarde kruna što je 4 posto više u odnosu na isto razdoblje 2010. godine (9,99 milijardi).

Korisnička baza Tele2AB narasla je na 33,5 milijuna korisnika. Grupacija trenutačno pruža telekomunikacijske usluge u 11 europskih zemalja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ovce i novce, ovca gregor, tele2, julian ogrin