Tvrtke

PREUZIMANJA: Uz Agrokorovu, još tri neobvezujuće ponude za Mercator

NLB objavila samo da su ponude predala četiri investitora, od čega tri financijska fonda i jedan strateški investitor.

Piše: P/H

Neobvezujuće ponude za kupnju 50,03 posto dionica trgovačkog lanca Mercator dala su četiri investitora, od čega tri financijska fonda i jedan strateški investitor, objavila je u srijedu poslije podne Nova ljubljanska banka (NLB), ne otkrivajući imena interesenata.

londonska ING banka idućih dana u ime konzorcija u kojemu su vlasnici 50,03 posto Mercatorovih dionica nastaviti će pregovore sa svim ponuđačima.

NLB s drugim bankama i Pivovarnom Laškom, a riječ je o vlasnicima ukupno 50,03 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca, prikuplja neobvezujuće ponude za prodaju većinskog paketa dionica Mercatora preko londonske ING banke kao konzultanta. Prikupljanje ponuda završeno je u ponedjeljak.

Slovenski mediji, koji se pozivaju na neslužbene izvore, navode da su ponude u predviđenom roku predali financijski fondovi Mid Europa, Warburg Pincus i TPG, a da je ponudu dao i koncern Agrokor.

Ne otkrivajući imena potencijalnih investitora koji su do ponedjeljka predali svoje neobvezujuće ponude ni ponuđenu cijenu dionice, Nova Ljubljanska banka objavila je u srijedu da će londonska ING banka idućih dana u ime konzorcija u kojemu su vlasnici 50,03 posto Mercatorovih dionica nastaviti pregovore sa svim ponuđačima.

Na osnovi tih pregovora, konzorcij vlasnika Mercatora donijet će odluku o svojim daljnjim koracima, navela je u priopćenju za javnost NLB.