Hrvatska

JAMČEVINA ZA SANADERA: Vladimir Gredelj: Luka Bebić treba podnijeti ostavku!

'Predsjednik Sabora se ružno poigrao s vjerodostojnošću Sabora i izvršio pritisak na pravosuđe!'

FOTO: Vladimir Gredelj
Piše: Ivan Klarić

Nakon što je u razgovoru za portal PolitikaPlus politički analitičar Žarko Puhovski rekao da je predsjednik Sabora Luka Bebić trebao podnijeti ostavku prije nego što se odlučio da svojom imovinom garantira za jamčevinu za puštanje na slobodu Ive Sanadera, odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj ga je u razgovoru za naš portal javno pozvao da zbog tog poteza podnese ostavku.

 

>> VIDEO Luka Bebić: Sanader je moj prijatelj, kako god završio proces! Nije mi teško založiti imovinu!

 

>> Žarko Puhovski: Luka Bebić je trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora!

 

>> ČAČIĆ: Razumijem Bebića, to je prijateljska gesta! KOSOR: Možda je bio prisiljen dati jamčevinu!

 

>> Sanaderu odbili jamčevinu, 12,4 milijuna kuna osigurali Bebić, Zubović, Rošin i nogometaš Šokota!

 

GREDELJ: Sanader može biti zadovoljan što ima takvog prijatelja, no Hrvatska ne može biti sretna s takvim predsjednikom Sabora! No, predsjednik Sabora to nije smio učiniti. Zato smatram da Luka Bebić treba podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora.

Prije nego što se osvrnuo na Bebićev potez, Gredelj nam je jasno rekao kako istupa kao počasni predsjednik Udruge sudaca, a da ne prenosi stav HDZ-a.

 

- Sanader može biti zadovoljan što ima takvog prijatelja, no Hrvatska ne može biti sretna s takvim predsjednikom Sabora! Predsjednik Sabora to nije smio učiniti. Zato smatram da Bebić treba podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora, kazao nam je Gredelj uz opasku kako se gospodin Bebić 'ružno poigrao s vjerodostojnošću Sabora i izvršio pritisak na pravosuđe.'

- Ono što je utješno u cijeloj priči je da je Luka Bebić čovjek koji pripada prošlosti hrvatskog parlamentarizma, kazao je Gredelj.

 

Premda smo u nekoliko navrata pokušali doći do komentara u HDZ-u na Bebićev potez, do njega nismo uspjeli doći. S druge strane, oporbeni političari s kojima smo razgovarali u nekoliko navrata su nam ustvrdili kako u potezu Luke Bebića nema ništa sporno te da je pokazao kako je prijatelj i u lošim situacijama.

S njima se složio i sveučilišni profesor Slaven Letica koji je ustvrdio kako je potez Bebića za svaku pohvalu zbog koje će Bebić zasigurno dobiti simpatije građana. Kako sada stvari stoje, to i nije baš tako...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

luka bebić, vladimir gredelj, ivo sanader