Hrvatska

DVA BUZ-A: Zlatko Klarić optužio Ljubu Jurčića i Grujićev BUZ da rade za HDZ

Klarić kaže da su podnijeli zahtjev za brisanje "drugog BUZ-a".

Piše: PolitikaPlus/Hina

Lista za Rijeku i "Blok umirovljenici zajedno" (BUZ), koordinator kojega je Zlatko Klarić, potpisali su danas koalicijski sporazum o izlasku na parlamentarne izbore u 7. izbornoj jedinici.

Taj blok tvore Akcija socijaldemokrata Hrvatske, koje je Klarić predsjednik, Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno i Splitska stranka umirovljenika, a pridružila im se i Zajednica nezaposlenih Hrvatske.

ZLATKO KLARIĆ: "Taj drugi blok ubacio je HDZ kako bi razbio umirovljeničko biračko tijelo."

Koordinator BUZ-a Zlatko Klarić je istaknuo da je Blok umirovljenici zajedno istinski, za razliku od druge skupine istovjetna naziva koja će također sudjelovati na izborima.

"Taj drugi blok", rekao je Klarić, "ubacio je HDZ kako bi razbio umirovljeničko biračko tijelo, ustvrdivši da koordinator "drugog BUZ-a Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika u Zagrebu, politički surađuje s HDZ-om".

Koalicijsku listu na kojoj nastupa, kako kaže, drugi BUZ predvodi Ljubo Jurčić, koji je na čelu Hrvatske ekonomske inicijative, a za njega je Klarić rekao da je "otpadnik SDP-a", da je bio četiri godine ministar, da u tom razdoblju "nije učinio ništa za umirovljenike", da je premijerkin savjetnik te da je po zadataku HDZ-a imenovan u "Podravkin" nadzorni odbor.

Klarić je izvijestio da su podnijeli zahtjev za brisanje "drugog BUZ-a".

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić je kazao da ta stranka dosljedno odbija biti satelit neke od dviju glavnih političkih opcija.

"To je teži put, ali jedini koji može donijeti istinske promjene i napredak", rekao je. Za BUZ, svoje nove političke partnere, ocijenio je da "nije stvoren HDZ-ovim inženjeringom te da predstavlja autentičan glas umirovljenika".

U VII. izbornoj jedinici Blok umirovljenika zajedno s Lazarom Grujićem na čelu koalira s Primorsko-goranskim savezom.