A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kukuriku-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ upozorava DIP: Kukuriku koalicija predizbornim plakatima krši zakon! | Politika+
Hrvatska

IZBORI: HDZ upozorava DIP: Kukuriku koalicija predizbornim plakatima krši zakon!

"Upotrebljavaju neregistrirano ime na plakatima u kampanji koja službeno nije počela."

Piše: P/H

Hrvatska demokratska zajednica uputila je Državnom izbornom povjerenstvu dopis u kojem upozorava da SDP, HNS, IDS i HSU krše zakon jer su plakatima u Zagrebu prije službenog početka izborne kampanje počele promidžbene aktivnosti, i to pod neregistriranim nazivom Kukuriku koalicija, i traži zabranu takve promidžbe.

"Službena izborna kampanja političkih stranaka za predstojeće parlamentarne izbore još nije otpočela. Jednako je tako poznato da su zakonom zabranjene sve aktivnosti izborne promidžbe političkih stranaka prije službenog početka izborne kampanje."

Cjelokupnoj hrvatskoj javnosti dobro je poznata činjenica da službena izborna kampanja političkih stranaka za predstojeće parlamentarne izbore još nije otpočela. Jednako je tako poznato da su zakonom zabranjene sve aktivnosti izborne promidžbe političkih stranaka prije službenog početka izborne kampanje.

Usprkos jasnim zakonskim odredbama svjedoci smo da su na mnogim mjestima u Gradu Zagrebu postavljeni plakati takozvane Kukuriku koalicije kojima se reklamira izborni program političkih stranaka SDP-a, HNS-a, IDS-DDI-a i HSU-a.

Ovakvo djelovanje političkih stranaka protivno je striktnim zakonskim odredbama i izbornim pravilima kojima je regulirana izborna promidžba, ali i redovan rad političkih stranaka.

Posebno napominjemo da ne postoji registrirana koalicija političkih stranaka pod nazivom 'Kukuriku koalicija' niti je takva registracija dozvoljena te stoga nije ni dopušteno u izbornoj promidžbi koristiti naziv koji nije u skladu s važećim propisima u Republici Hrvatskoj.

Ovakvo djelovanje političkih stranaka SDP-a, HNS-a, IDS-DDI-a i HSU-a jasno pokazuje da ove stranke ignoriraju izborno zakonodavstvo Republike Hrvatske te svojim nezakonitim ponašanjem žele stvoriti prednost u izbornoj utrci na predstojećim izborima.

Zbog svega navedenog tražimo od Državnog izbornog povjerenstva da u okviru svojih ovlasti najhitnije zabrani ovakav način izborne promidžbe te posebno da sva financijska sredstva koja su političke stranke na ovaj način utrošile u svoju izbornu promidžbu obračuna i uključi u iznos dozvoljenih sredstava svakoj političkoj stranci za njenu izbornu promidžbu, kaže se u priopćenju HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hdz, kukuriku, izbori