A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/luka-bebic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bebić: Ne sjećam se da se oporba ispričala za uvrede muha zunzara, bjeloglavi sup.. | Politika+
Hrvatska

BOJKOT SABORA: Bebić: Ne sjećam se da se oporba ispričala za uvrede muha zunzara, bjeloglavi sup..

Mali interesi i nesposobnost da se prijeđe preko nekih stvari, unatoč isprikama, pokazuje da je plan bio donešen daleko prije

Piše: politikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić pozvao je jutros sve zastupnike da se vrate u sabornicu kako bi zajedno mogli završiti 6. zasjedanje "kako to dolikuje" i najavio glasovanje u 12 sati.

 

- Pozivam sve klubove, bez iznimke, sve kolege i kolegice koje poštujem i cijenim da se vrate u sabornicu i da zajedno završimo 6. zasjedanje Hrvatskog sabora, proučio je Bebić zastupnicama i zastupnicima tijekom saborske sjednice. Bebić je napomenuo da je dužan učiniti sve što je u njegovoj moći da se to ostvari i da ne želi snositi ni najmanji dio odgovornosti za sadašnju situaciju.

 

Očekujem da će javnost dobro prosuditi tko trpa na svoja leđa probleme i rješava ih, pa čak i kad su nepopularni, a tko bježi, kazao je Bebić.
- Zato vas molim, vas u klupama,... u kancelarijama i foajeima da se vratite u sabornicu, apelirao je Bebić i naveo da će Sabor u 12 sati odlučivati o dijelu onoga što je po dnevnom redu.

"Svi oni koji osporavaju pravo Hrvatskom saboru da raspravlja o točkama dnevnog reda koje su ušle u dnevni red - nemaju pravo, kazao je Bebić i dodao da će se o tome odlučivati kad bude kvoruma, "Male, sitne kalkulacije, interesi i nesposobnost da se prijeđe preko nekih stvari, unatoč isprikama, pokazuje da je plan bio donešen daleko prije, a da su se onda tražili razlozi zbog čega se neće sudjelovati u radu Hrvatskog sabora."

 

- Ako je bilo uvreda - bilo ih je i prije, i još gorih, na neke uvrede čuli smo i isprike, ne samo potpredsjednika Sabora nego i predsjednice Vlade, a ne sjećam se kad sam čuo isprike za uvrede i kvalifikacije kao što su muha zunzara, bjeloglavi sup i slično, kazao je Bebić dodajući kako ispada da bi se jedni uvijek trebali ispričavati, a drugi vrijeđati. Pozvao je, međutim, zastupnike da to zaborave i da se izdignu iznad sitnih kalkulacija.

- Očekujem da će javnost dobro prosuditi tko trpa na svoja leđa probleme i rješava ih, pa čak i kad su nepopularni, a tko bježi, dodao je, a i osvrnuo se na neke tvrdnje da Sabor radi samo u plenumu te na prebrojavanja koliko je zastupnika u saborskim klupama.

 

- Ne slažem se s tom logikom, da se radi samo u sabornici. Tvrdim da se radi i u odborima, a ne znam što rade oni kojih danas nema jer se odbori ne održavaju, radi se i u klubovima, a ni oni se ne održavaju, kazao je, uz ostalo, Bebić. Izrazio je želju da, ovih nekoliko dana do raspuštanja Sabora, zastupnici iskoriste radno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kvorum u saboru, sabor, luka bebić, bojkot, bojkot sabora