A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/sabor-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sabor prihvatio Zakon o ništetnosti i skinuo imunitet Jovanoviću! | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Sabor prihvatio Zakon o ništetnosti i skinuo imunitet Jovanoviću!

Na današnjoj sjednici Sabora našlo se 64 zastupnika HDZ-a, četiri pripadnika nacionalnih manjina i troje nezavisnih (Đurđa Adlešič, Ivan Čehok i Zlatko Horvat).

Piše: PolitikaPlus

HDZ je iz treće skupio kvorum i prihvatio Zakon o ništetnosti pravnih akata Srbije, bivše SFRJ i bivše JNA te skinuo imunitet SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću.

HDZ je uspio skupiti kvorum od 77 zastupnika. Odbili su Izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje je zaključilo da Jovanoviću ne treba skinuti imunitet, te su mu ga potom skinuli zahvaljujući glasovima 64 zastupnika HDZ-a i još troje zastupnika.


Dio zastupnika nacionalnih manjina i HSS-ovaca bili su protiv skidanja imuniteta ili su bili suzdržani. Na današnjoj sjednici Sabora našlo se tako 64 zastupnika HDZ-a, četiri pripadnika nacionalnih manjina i troje nezavisnih (Đurđa Adlešič, Ivan Čehok i Zlatko Horvat).

Također, HDZ-ovi su uspjeli izglasati Zakon o ništetnosti optužnica iz Srbije, tzv. Šeksov zakon te pripadajuću mu deklaraciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imunitet, željko jovanović, sabor, hdz