A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir-seks-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Šeks: Predsjednik Josipović zagovara pravo SDP-a na širenje mržnje | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Šeks: Predsjednik Josipović zagovara pravo SDP-a na širenje mržnje

'Nije sebi HDZ zabio autogol, nego je zabio više golova u mrežu Kukuriku koalicije i dobro im napunio mrežu.'

FOTO: Vladimir Šeks
Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a kako predsjednik Josipović nema pravo jer zagovara tezu da SDP ima pravo širiti govor mržnje te da se treba štititi s imunitetom.

 

'Nije sebi HDZ zabio autogol, nego je zabio više golova u mrežu Kukuriku koalicije i dobro im napunio mrežu.'

Šeks je to izjavio komentirajući izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da ukidanje saborskog imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću nije dobra odluka te će donijeti "priličan debalans u politički život".

Osvrćući se na Josipovićevu izjavu kako se u ukidanju Jovanovićeva imuniteta radi o "novumu koji je donesen u istom trenutku kada je i jednom drugom zastupniku (Petru Mlinariću) uspostavljen imunitet za slično ili istovrsno kazneno djelo", Šeks je podsjetio da je u slučaju HDZ-ova zastupnika Mlinarića za klevetu tužio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. "Ali ga je tužio za izgovorenu riječ u sabornici, ne izvan nje", kazao je Šeks. Pokazavši na svoju knjigu "Delikt mišljenja", Šeks je rekao kako verbalni delikt ne znači kažnjavanje kritičkoga, već klevetničkog govora.

Negirao je i da HDZ-u šteti sve što se danas događalo u Hrvatskom saboru. Stranka je svojim potezima ohrabrila demokraciju u Hrvatskoj te spriječila i zaustavila govor mržnje, rekao je Šeks.

"Nije sebi HDZ zabio autogol, nego je zabio više golova u mrežu Kukuriku koalicije i dobro im napunio mrežu", odgovorio je na upit.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kukuriku koalicija, sdp, hdz, imunitet, sabor, zoran milanović, željko jovanović, vladimir šeks