A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/pjerino%20bebic%20100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pjerino Bebić: Kada netko poželi odmor iz bajke, prva pomisao će biti Hvar | Politika+
Hrvatska

DANI TURIZMA: Pjerino Bebić: Kada netko poželi odmor iz bajke, prva pomisao će biti Hvar

Laureat u izboru najboljeg gradonačlenika postao hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić kojemu je ova nagrada još jedno priznanje za dugogodišnji rad na mjestu gradonačelnika jednog od najljepših hrvatskih gradova.

FOTO: Pjerino Bebić
Piše: Ivan Klarić

Na Danima hrvatskog turizma 2011. koji su okupili oko dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju birana su najbolja turistička odredišta i djelatnici godine u turizmu.

 

Laureat u izboru najboljeg gradonačlenika postao hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić kojemu je ova nagrada još jedno priznanje za dugogodišnji rad na mjestu gradonačelnika jednog od najljepših hrvatskih gradova.

Tako je laureat u izboru najboljeg gradonačelnika postao hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić kojemu je ova nagrada još jedno priznanje za dugogodišnji rad na mjestu gradonačelnika jednog od najljepših hrvatskih gradova.

- Iskreno, nisam očekivao nagradu, ali sam jako ponosan i sretan. Ovo je zapravo nagrada svim sugrađankama i sugrađanima grada Hvara, najboljem timu savjetnika kojega jedan gradonačelnik moze poželjeti (konobarima, kuharima, iznajmljivačima, ribarima). Ova nagrada je još jedna potvrda da sve što radimo, radimo ispravno i da se rezultati toga vide, ustvrdio je Bebić.

Gradonačelnik Hvara također ističe da je ova nagrada također i potvrda prepoznatljivosti Hvara kao ugledne destinacije, stvorene za vrhunski odmor.

- Hvar je jedna od najuglednijih svjetskih destinacija. I mi ćemo tu svoju poziciju zadržati i unaprijediti. Ukratko: Kada netko poželi odmor iz bajke napravit ćemo sve da mu prva pomisao bude Hvar. Puno hvala svim našim Hvaranima od mene i od mog zamjenika Frane Bibića, poručio je ponosni Bebić.

Ističe da je u planu još nekoliko projekata, poput razvoja luke koju rade sa Splitsko-dalmatinskom županijom, izgradnje sportskih objekata i drugih, kako bi Hvar još više unaprijedili i na ljestvici poželjnih tursitičkih destinacija podignuli još više, zaključuje Bebić.

Na dodjeli turističkih nagrada bili su i ministri Đuro Popijač, Branko Bačić, Jasen Mesić, Davorin Mlakar te ministar turizma Damir Bajs koji vjeruje da će Hrvatska uz strategiju i suradnju javnog i privatnog sektora nastaviti s dobrim turističkim rezultatima i idućih godina.

Uručujući nagradu gradu Rabu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske premijerka je čestitala svim turističkim djelatnicima na uspješnoj sezoni i svim nagrađenima dodavši da su to zaslužili jer ulažu puno truda i vjere u svoj posao. Ustvrdila je kako je uspjeh pokazao da se isplatilo izdvojiti 35 milijuna eura za promociju i da su vladine odluke vezane za turizam bile dobre.

 

PJERINO BEBIĆ: Ovo je zapravo nagrada svim sugrađankama i sugrađanima grada Hvara, najboljem timu savjetnika kojega jedan gradonačelnik moze poželjeti (konobarima, kuharima, iznajmljivačima, ribarima). Ova nagrada je još jedna potvrda da sve što radimo, radimo ispravno i da se rezultati toga vide.

Za 2012., za koju se hrvatski turizam već priprema, poručila je da bude i bolja, tim više što poslije slijedi 2013. kada će Hrvatska ući u EU, a temeljem, kako je kazala, završenih pregovora, čiji je završetak navijestila na lanjskim Danima hrvatskog turizma u Rovinju.

Osim Raba kao turističkog prvaka Hrvatske za 2011. u akciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije Turistički cvijet-kvalitetu za Hrvatsku pobjednici po kategorijama i među dobitnicima prvih nagrada među gradovima su Krk i Varaždin, marina Frapa, među hotelima s pet zvjezdica Excelsior iz Dubrovnika i The Regent Esplanade iz Zagreba.

Među dobitnicima prvih nagrada Plavi i Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za najbolje uređena mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske su Opatija i Velika Gorica, Krk, Našice, Grožnjan, Đakovo, Mlini i Nin.

Prvi put su dodijeljene i nagrade HTZ-a za najbolji kulturni projekt u turizmu, a dobitnici su grad Zadar, Memorijalni centar Nikola Tesla iz Smiljana i Rabska fjera s otoka Raba.

HTZ ove nagrade za djelatnike godine u turizmu dobilo je njih 24, i to za organizatora putovanja Mehdi Langanke iz TUI-a, agent iz Hrvatske Ana Predovan Brkarić, u prodaji i marketingu Hrvoje Hudoletnjak, animator Marko Valentić, vodič Miran Bojanić, recepcioner Željko Soče, konobar Hrvoje Rončević, kuharica Marija Kuzminski, domaćica hotela Anica Daničić, privatna iznajmljivačica Grazia Tognela Granić, domaćin turističkog seoskog gospodarstva Srđan Lacković, policajac Robert Brečević, inspektor Nikola Škember, djelatnik u pomorskom prijevozu Vatroslav Nazor, a u zračnom prijevozu Vena Batel.

Djelatnici godine su i vozačica Jela Fuček, taksist Ivan Radas, prodavač Sonaj Juričić, hortikulturni djelatnik Lori Luketa Dagostin, čistač Toni Vujčić, spasilac na plažama i bazenima Diego Fuchs, djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima Boris Filičić i djelatnica u sustavu turističkih zajednica Branka Tropp.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dani hrvatskog turizma, hvar, pjerino bebić