Hrvatska

PRAVAŠI: Srb umjesto Keleminca na listi želi vidjeti Željka Sačića?

Sačić: Da, prihvatio bih da budem nositelj liste u 2. izbornoj jedinici, kao i u 3. ili 7.

FOTO: Željko Sačić
Piše: Ivan Klarić

Riječ je o ozbiljnoj optužnici, morali smo odgovorno postupiti, komentirao je predsjednik HSP-a Daniel Srb odluku predsjedništva te stranke da Dražen Keleminec iz Autohtone stranke prava ipak neće biti nositelj HSP-ove liste za 2. izbornu jedinicu.

Smatram da i Keleminec treba odgovorno reagirati i shvatiti da je u interesu HSP-a da nakon svega ne može biti nositelj liste.

Odluka je to donesena nakon što je jučer Aleksandar Stanković u emisiji HTV-a Nedjeljom u dva predsjednika HSP-a Daniela Srba suočio s neugodnom tvrdnjom da je Dražen Keleminec obiteljski nasilnik.

Premda je u razgovoru za PolitikuPlus Keleminec odbio tvrdnje da je pred novinarima tukao suprugu tvrdeći da za takvo nešto presude nema, Srb kaže da su to i dalje ozbiljne optužbe prema kojima se stranka morala ponijeti odgovorno.Dražen Keleminec: Nisam tukao suprugu! Stanković smišljeno iskorišten za obračun sa mnom

- Smatram da i Keleminec treba odgovorno reagirati i shvatiti da je u interesu HSP-a da nakon svega ne može biti nositelj liste, kaže Srb.

Predsjednik HSP-a nije želio komentirati izjave Keleminca kako je njegovo jučerašnje gostovanje kod Stankovića dogovoreno preko 'nekih ljudi koji su tu emisiju iskoristili kako bi njega (Keleminca) politički eliminirali.'


"Nisam još o tome razgovarao sa Sačićem premda, ponavljam, u HSP-u nikome tko je domoljubno orijentiran vrata nisu zatvorena."

- Niti to kao ni njegovu izjavu kako se u HSP-u njega boje jer ima, kako on kaže, bolji rejting od Đapića i Prkačina ne želim komentirati, rezolutno će Srb.

Čim je vijest o odluci Predsjedništva HSP-a o Kelemincu dospjela u medije, u javnosti se pojavila informacija kako Srb za nositelja HSP-ove liste u 2. izbornoj jedinici želi vidjeti Željka Sačića, predsjednika Akcije za bolju Hrvatsku.


- Nisam još o tome razgovarao sa Sačićem premda, ponavljam, u HSP-u nikome tko je domoljubno orijentiran vrata nisu zatvorena, kaže predsjednik HSP-a.


SAČIĆ: "Čuo sam za tu informaciju i moram priznati da očekujem poziv Daniela Srba da razgovaramo."

Željka Sačića uhvatili smo na sjednici Predsjedništva Akcije za bolju Hrvatsku. Ni on, kao i Srb, nije bio rječit kada smo ga upitali je li istina da postaje nositelj liste HSP-a u 2. izbornoj jedinici.

- Čuo sam za tu informaciju i moram priznati da očekujem poziv Daniela Srba da razgovaramo, kazao nam je Sačić napominjujući da je o toj ideji razgovarao sa Srbu bliskim ljudima.


- Ono što vam u ovom trenutku mogu reći je činjenica da gdje se mi kao stranka pojavimo, tu i pobjeđujemo i ulazimo u Sabor. Pogotovo se tu radi o 2., 3. i 7. izbornoj jedinici gdje imamo vrlo visog rejting, rekao je Sačić a na naše izravno pitanje bi li, ukoliko mu Srb predloži da bude nositelj liste HSP-a u 2. izbornoj jedinici, odgovorio potvrdno, Sačić odgovara.


- Na vaše hipotetsko pitanje, jer do razgovora o tome još nije došlo, odgovorit ću hipotetski. Da, prihvatio bi jer bi u tom slučaju ta lista bila veliko iznenađenje, kratko će Sačić nadodajući kako bi on hipotetski govoreći prihvatio i da bude nositelj i u 3. i 7. izbornoj jedinici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

daniel srb, izbori, pravaši, hsp, željko sačić, dražen keleminec