A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/julian-assange-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bez novca: WikiLeaks prestaje s objavom tajnih dokumenata | Politika+
Hrvatska

PROBLEMI: Bez novca: WikiLeaks prestaje s objavom tajnih dokumenata

'Zbog 'protuzakonite blokade' izgubili smo na desetke milijuna dolara prihoda, te se sada moramo posvetiti prikupljanju sredstava.'

Piše: PolitikaPlus

Manjak novca prisilio je internetsku stranicu WikiLeaks na privremeni prestanak objavljivanja tajnih dokumenata. Stranica, koju je utemeljio Julian Assange, zbog blokade koju su joj nametnule kartičke kuće Visa i Mastercard, sada se mora posvetiti prikupljanju sredstava.

Blokada je pokrenuta prije godinu dana, a stranica je do sada funkcionirala uz pomoć donacija u gotovini. Ipak, kako je objasnio Julian Assange, zbog 'protuzakonite blokade' su izgubili na desetke milijuna dolara prihoda, te se sada moraju posvetiti prikupljanju sredstava.

Podsjetimo, financijski problemi WikiLeaksa, kao i popularnost stranice, počela je prošle godine kada su objavili tajna izvješća američke vojske o Afganistanu i Iraku. Posljednjih mjeseci stranica je objavljivala i tajne depeše američkih veleposlanstava.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Julian Assange, WikiLeaks