A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-807.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

USKOK istražuje Danka Končara zbog podmićivanja Sanadera | Politika+
Hrvatska

DOSSIER SANADER: USKOK istražuje Danka Končara zbog podmićivanja Sanadera

Mogorović tvrdi da je Končar 2007. godine platio dva milijuna eura kako bi mu tadašnji premijer omogućio poslovnu prednost.

Piše: PolitikaPlus/Hina

USKOK je pokrenuo istragu protiv Danka Končara, Drage Radolovića, Kristijana Pilata, Slavena Tintora, Mladena Barišića i Ratka Mačeka zbog sumnje u podmićivanje bivšeg premijera Ive Sanadera, navodi Novi list svojeg neimenovanog pouzdanog izvora.

Mogorović  tvrdi da je Končar 2007. godine platio dva milijuna eura kako bi mu tadašnji premijer omogućio poslovnu prednost, zaštitu i korist pri njegovim poslovnim pothvatima.

Istraga je pokrenuta nakon što je, po pisanju nekih medija, predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorović USKOK-u podnio kaznenu prijavu u kojoj se navodi da je Končar 2007. godine platio dva milijuna eura kako bi mu tadašnji premijer Sanader omogućio poslovnu prednost, zaštitu i korist pri njegovim poslovnim pothvatima. U prijavi se spominju kupnja trogirskog Brodotrogira kao i realizacija projekata poput Brijuni rivijere, Velopina u Malom Lošinju te legalizacija ranije kupljene srbijanske imovine u Jelsi na Hvaru te na Cresu.

Na službeni upit je li pokrenuta istraga protiv spomenutih osoba iz ureda USKOK-a u Zagrebu stigao je očekivani odgovor – da zbog zakonskih odredbi nisu u mogućnosti odgovoriti na naš upit. Izvori, pak, tvrde da je USKOK doista pokrenuo istragu protiv Končara i još pet osoba, a što će ona pokazati nitko ne želi nagađati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ninoslav mogorović, mladen barišić, salaven tintor, ratko maček, danko končar