Zagreb

PARKIRNE KARTE: Margareta Mađerić: Direktor Zagrebparkinga Mišeta treba dati ostavku

Gradski HDZ traži smjenu zbog pogodovanja vezanih uz dodjelu povlaštenih karata za parkiranje.

FOTO: Margareta Mađarić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Kluba HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić rekla da bi direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta trebao dati ostavku zbog pogodovanja vezanih uz dodjelu povlaštenih karata za parkiranje u Gradu Zagrebu.

 

Mišeta mora odgovarati zbog tih pogodovanja bez obzira je li takav naputak dobio iz centrale gradskog ili nacionalnog SDP-a. On je to potpisao i on mora odgovarati, a SDP snositi političku odgovornost.

Mađerić je istaknula kako frontmen i pjevač "Hladnog piva" Mile Kekin od Mišete nije smio dobiti povlaštenu kartu za parkiranje u garaži Tuškanac zato što "ostalih 160 stanara s Gornjeg grada nemaju to pravo".

 

- Kako on može biti iznad svih ostalih u Gradu Zagrebu koji ne mogu dobiti povlaštenu parking kartu niti ju kupiti, upitala se dodavši kako je Kekin tu najmanje kriv.

 

- Mišeta mora odgovarati zbog tih pogodovanja bez obzira je li takav naputak dobio iz centrale gradskog ili nacionalnog SDP-a. On je to potpisao i on mora odgovarati, a SDP snositi političku odgovornost, istaknula je

 

Upozorila je i na to da je direktor Zagrebparkinga bez natječaja u tu Holdingovu podružnicu doveo dvojicu svojih prijatelja, koji su ranije radili u "Iskon Internetu", a sada su voditelji "projekta 3".

 

Mađerić je upitala što taj projekt znači, što oni tamo rade, te je li postojala potreba za njihovim zapošljavanjem, uz postojećih 12 tisuća zaposlenih u Zagrebačkom holdingu.

 

- To nije primjer samo u Zagrebparkingu, već u svim podružnicama u koje se ljudi dovode po stranačkom ključu i pripadnosti, rekla je Mađerić.

 

Mađerić je novinarima podijelila i ugovor koji pokazuje da je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović preuzeo osobni Mišetin dug od 20 tisuća kuna nastao u privatnom poduzeću "Iskon Internet", u kojem je Mišeta bio na izobrazbi iz područja menadžerskih vještina.

 

Napominjući kako HDZ ne dovodi u pitanje doškolovavanje koje se financira iz gradskih poduzeće, privatnih ili državnih tvrtki, Mađerić je istaknula kako se tu radi o privatnom Mišetinom dugu nastalom u privatnom poduzeću.

 

-Taj dug preuzima Holding i osobno Čović, najviše rangirani SDP-ovac u Zagrebu. To je ono što je nemoralno", ustvrdila je Mađerić.

 

Smatra kako je SDP na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine pokazao svoju nesposobnost riješavanja najosnovnijih problema u gradu, kao što je rješavanje problema cijene vrtića, pokušavajući taj problem prebaciti na vladu, ministarstva i HDZ.

 

- To je već viđen scenarij SDP-a i to nećemo dopustiti, kazala je Mađerić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo čović, milan Bandić, zagreb, zagrebparking, go hdz, hdz